Skocz do zawartości

DEXRON 6 DO 530dA? Opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Otoz musze zmienic olej w ASB i zastanawiam sie wlasnie nad tym http://moto.allegro.pl/oryginalny-dexron-vi-general-motors-dextron-i1676778945.html olejem jest to dexron 6 tylko nie jestem pewien czy moge wlasnie ten olej zastosowac, wiec prosilbym o opinie i porady :wink:

Pozdrawiam :P

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

Mienialem maslo w silniku lecz nie wiedzialem jakie musi byc. znalezlem w katalogu www.bmwautoparts.pl wiec mozesz tu zobaczyc....

Prosze.

Opublikowano
Mienialem maslo w silniku lecz nie wiedzialem jakie musi byc. znalezlem w katalogu http://www.bmwautoparts.pl wiec mozesz tu zobaczyc....

Prosze.

Kolego Marek ---->Waski87 pytał o opinie oleju dexron VI a nie szuka części do BMW(przecież to katalog,który nawet nie mówi o olejach) :wink:

Ja zmieniałem w swojej dawnej 530d i lałem Texaco,ale z tego co sie dowiadywałem teraz(mam zamiar wymienic oliwe ASB),to VI generacja jest git i chyba na nią się zdecyduje.Cena też mówi ze nie byle liqido :norty: ,on praktycznie jest dwa razy drozszy od texaco.Mam tylko jedno ale: dexron VI jest zalecany do szkrzyń od 2006r. wzwyż--tylko to mnie zastanawia :wink:

POzdr :cool2:

Opublikowano
Prosto znalazlem potrzebeny olej gdy vin wpisalem... sorry jezeli nie tak zrozumiano...
Opublikowano
Prosto znalazlem potrzebeny olej gdy vin wpisalem... sorry jezeli nie tak zrozumiano...

Ok więc wpisz mój vin niech ci poda jaki olej mam wlać do silnika i do skrzyni : GY12304 --powodzenia :mrgreen:

Opublikowano
Do skrzyni biegow olej etl7045e a do silnika 5W30 i mozno 0W40 lecz drosze jest. Prosze.
Opublikowano
  • Autor

Kolego Marek ---->Waski87 pytał o opinie oleju dexron VI a nie szuka części do BMW(przecież to katalog,który nawet nie mówi o olejach) :wink:

Dziekuje ze zrozumienie :cool2:

ale z tego co sie dowiadywałem teraz to VI generacja jest git i chyba na nią się zdecyduje.Cena też mówi ze nie byle liqido :norty: ,on praktycznie jest dwa razy drozszy od texaco.Mam tylko jedno ale: dexron VI jest zalecany do szkrzyń od 2006r. wzwyż--tylko to mnie zastanawia :wink:

POzdr :cool2

Wlasnie ja tez nad tym sie zastanawiam ze jest zalecany rzekomo od 2006 roku wiec pozostaje jakies "ale" dlatego chcialbym poznac opinie osob ktore naprawde maja cos do powiedzenie w tym temacie :wink:

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
po co cudować, jak wiadomo, że trzeba lać texamatic.