Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w skrzyni taki błąd czym może być to spowodowane auto przechodzi w tryb awaryjny stan oleju w skrzyni jest ok

Date: 06/30/11 18:07:02

ECU: GS20

JobStatus: OKAY

Variant: GS20 -------------------------------------------------------------

RESULT: 1 errors-------------------------------------------------------------

52 Gear Check 2

Error occured 1. times at:

km value 249000.00 km

Changing gear 0.00 0/1

Last change: Changing up 1->2 32.00

Gearbox Oil Temperature 62.00

Battery Voltage 13.90 Volt

Error occured 2. times at:

km value 249000.00 km

Changing gear 0.00 0/1

Last change: Changing up 1->2 32.00

Gearbox Oil Temperature 83.00

Battery Voltage 13.90 Volt

General error Error present

Opublikowano
mam ten sam problem w skrzyni 5hp30 w 750 i jak na razie brak rozwiązania. Olej jest wymieniony i poziom jest ok, oprócz tego błędu co u kolegi Markus27 jeszcze wywala błąd 100 Speed monitoring, po sprawdzeniu live data odczyt z czujnika prędkości skrzyni ok, szukam dalej jakiejś opinii bo wyjmowanie skrzyni trochę mnie dobija:(

Pozdrawiam

Wiktor

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie nie chce zakładać nowego wątku więc napiszę tu. Dziś wywaliło mi błąd ( inpa)

1 pressure controller EDS1

84 ECU internal error 5 (FET2)

Pojawił się na BC kumunikat o awari skrzyni, ale ta miała wszystkie biegi tyle że zmiana byłą twardsza. Po wykasowaniu błędów raz powrócił znowu zaraz po odpaleniu silnika, ponowne kasowanie i jak narazie błędu nie ma. Błąd który powrócił to 84 ECU internal error 5 (fet2) Może mi ktoś objaśnić gdzie szukać usterki, czy odrazu udać się do majstra od ASB? Dodam że skrznia śmiga bardzo łądnie bez szarpnięć i uślizgów. Auto to E53 diesel ze skrzynią GM.