Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem konkretnego tematu do tego modelu auta i nie znalazłem dlatego postanowiłem zapytać jaki olej proponujecie do silnika 1,6 w e36 compact ?? Oraz ile tego oleju tam wchodzi ?? Jeśli jest osoba, która wymieniała nie dawno olej w jakimś swoim compact'cie z silnikiem 1,6 i może przy okazji określić orientacyjną cenę wymiany oleju (osobiście oczywiście) oraz filtru oleju (bo chyba jeden tylko jest ?) to byłbym mega wdzięczny.

Aby nie tworzyć nowego tematu dotyczącego rozrządu to odrazu zapytam czy dużo jest roboty przy samodzielnej wymianie rozrządu ?? I jakie to są mniej więcej koszta tzn. paska i napinacza ?? Może słabo szukałem i nie znalazłem a jest gdzieś temat bądź fototemat dotyczący wymiany rozrządu ??

Sorrki za te zawracanie du** ale kupiłem autko z niemiec pierwszy raz coś droższego i dlatego zależy mi na dopieszczeniu autka. Co nieco znam się na motoryzacji bo wcześniej sporo aut miałem ale dużo tańszych więc tam za bardzo nie musiałem się z nimi bawić bo to auta z doskoku były ;) ale często w nich i tak grzebałem ;D Dlatego proszę o wyrozumiałość :)

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano

Witam

Jedno jest pewne - nie potrafisz szukać :mad2:

Rozrząd zostaw w spokoju, jest na łańcuchu.

Olej lej taki, jak był lany - pewnie syntetyk (5W-40), albo półsyntetyk (10W-40) - do wyboru. Tematów o olejach jest miliony!!!!!!

Filtr oleju jest jeden, no bo ile ma tych filtrów oleju być :)

Polecam Ci temat viewtopic.php?f=68&t=136129

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam

Jedno jest pewne - nie potrafisz szukać :mad2:

Rozrząd zostaw w spokoju, jest na łańcuchu.

Olej lej taki, jak był lany - pewnie syntetyk (5W-40), albo półsyntetyk (10W-40) - do wyboru. Tematów o olejach jest miliony!!!!!!

Filtr oleju jest jeden, no bo ile ma tych filtrów oleju być :)

Polecam Ci temat viewtopic.php?f=68&t=136129

Pozdrawiam

To już nieaktualne znalazłem wszystko ;) I już dawno wymieniłem ;) A to ze na łańcuchu to wiem ale chodziło mi o pasek i napinacz ale to tez wymienione już jest i powiem ze na warsztacie w sumie nie drogo za to wzięli bo: wymiana oleju+olej+filtr, wymiana paska, napinacza i rolki niecałe 400zl.

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału