Skocz do zawartości

Pilot z kluczykiem Problem z otwieraniem i zamykaniem !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Jestem posiadaczem bmw e61 z 2007 roku przed liftem , otóż zdarzyła mi się dziś bardzo nie typowa sytuacja : próbowałem tak jak zawsze otworzyć auto z pilota jednak tu żadnej reakcji ze strony pilota ani zamknąć ani otworzyć.Pierwsze co mi się zrzuciło na myśl to pewnie nie tak coś z bateryjką ,lecz po ustaleniu ze znajomym i poczytaniu trochę na forach ,okazało się że pilocie jest akumulatorek ,który sam się ładuje podczas jazdy.No i teraz to jestem w totalnej kropce ,bo auto normalnie odpalam za pomocą tego pilota ,lecz gdy zamierzam go otworzyć lub zamknąć to muszę już wyciągać kluczyk z pilota.Sprawdzałem dwa piloty i żadnej nie reaguje.Oba piloty przystawiałem do tzw odbiornika (płetwy rekina)

i nic.

Co tu jeszcze można zdziałać ,żeby wszystko zaczęło normalnie funkcjonować ??

Pilot wygląda tak jak na załączonej aukcji : http://allegro.pl/bmw-e60-e61-klucz-kluczyk-i1668580484.html

Ps. jest to mój pierwszy post ,przeszukałem trochę forum i podobne tematy natrafiłem ,lecz nigdzie to dobrze nie było opisane co i jak.Tak jak w moim przypadku.

Bardzo proszę o pomoc !

Pozdrawiam.

Opublikowano

Słabo szukałeś kolego. Pszeszukaj jeszcze raz forum. Widzę że masz E61 tzn. kombi. Częsty przypadek w tym modelu to połamane, poprzerywane kable przy zawiasach tylnej klapy pod tapicerką. To też może być przyczyną odcięcia kabla od anteny (płetwy). Poszukaj, poczytaj. Temta wiele razy poruszany jak to sprawdzić i samemu naprawić, ale może to być jeszcze coś innego :roll: .

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie : czy odłączenie akumulatora coś zmieni ? czy poprostu lepiej nie ryzykować i nie odłączać ?!
Opublikowano
U mnie akurat zawsze po odpaleniu silnika odpalało się radio ,a teraz wejście Aux odpala się..
Opublikowano
w lutym mialem ten sam problem w e61,po wizycie u paru fachowcow okazalo sie ze mam do wymiany plytke wzmacniacza anteny ( 680 zl u fusa w w-wa.na zamowienje) koszt wymiany to 300 zl na minskiej w w-wa pozdrawjam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie już wszystko działa ! :o

Kilka dni temu pojechałem do serwisu Bmw w Niemczech i panowie z serwisu stwierdzili ,ze to wina modułu(tak jak myślałem dostała się do niego woda).Wszystko przebiegło bardzo sprawnie i jak się należy , przy okazji wymienili mi kable prowadzące do tego modułu ,bo jak stwierdzili to kwestia czasu aby one tez padły. Cały koszt naprawy to niecałe 300 euro , sam moduł z tego co na fakturze było kosztował 40~ euro

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Hej,

Podłączę się ponieważ mam podobny problem. Kupiłem E61 i piloty już nie działały, na dodatek doszedłem do tego, że stacje radiowe "gubią się" po ponownym odpaleniu. Zaglądałem do modułu- wygląda ok (suchy, czysty). Gdzie można dostać taki moduł (oprócz ASO) i kto potrafi go dostroić z pilotami?

Opublikowano

Za dużo czasu i bawienia oddawać do warsztatów auto,a w dodatku strach oddawać paprakom.

Moduł można kupić jakiś używany ,tylko już wtedy jest problem z kodowaniem kluczyków ,podobno rzadko kogoś spotkać kto by się tego podjął.

Sprawdź jeszcze kable prowadzące do modułu , może któryś jest przetarty.. wiem ,że mi w serwisie odrazu wymieniali to koszt bodajże 25 euro.

• 4 lata później...
  • 3 tygodnie później...