Skocz do zawartości

320d kłopot z imobilajzerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem rozebrałem kluczyk bo chciałem wymienić baterię i przez przypadek leciutko uszkodziłem takie malutkie uzwojenie. połączyłem je i włożyłem nową baterię ale auto nie chce zapalić. zapłon się włącza ale nie zapali.
Opublikowano
  • Autor
tylko że jest taki problem bo go nie mam.
Opublikowano
  • Autor
A da się dorobić imobilajzer w kluczyku? albo jak go wyłączyć całkowicie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zamów w serwisie BMW z pilotem ok 600 - 700 zł a bez pilota ok. 200 zł lub oddaj do jakiegoś punktu który się tym zajmuje i może uda się naprawić.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pewnie mozna wył imo DISem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

DIS-em nie da się wyłączyć immo w e46

Skąd jesteś ?

Zastanawia mnie jak wymieniałeś baterię w kluczyku bo 2002 rok powinien mieć kluczyk tzw. trumienkę z kolorowym logo bmw gdzie masz kluczyk zamknięty hermetycznie oraz nie masz baterii tylko akumlatorek który ładuję się gdy jest w stacyjce na zapłonie.

Cewkę jeżeli masz nawet jedno uzwojenie przerwane to już autko nie odpali .

Opublikowano
  • Autor
Z okolic mielca. No właśnie przerwało się to uzwojenie i teraz nie pali.
Opublikowano
W najgorszym wypadku jeśli koszty zaczną rosnąć a fachowcy mądrości będą opowiadać i nic nie robić to po prostu kupisz Komputer silnika, EWS i kluczyk na allegro w komplecie i sam wymienisz - po kłopocie.. Taka operacja Ciebie kosztować będzie 800 złotych :) Inna sytuacja, o ile masz fachowca podłączyć się pod EWS i dopisać kluczyk - potem już pójdzie z górki a starego do tego potrzebować nie będziesz .. Myślę że nie kluczyć tutaj jest winny, bo pestki immo nie uszkodzisz i myślę że zasilania immo w kluczu nie potrzebuje :)