Skocz do zawartości

323i Webasto pracuje ale nie ogrzewa wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam 323i benzyna z 1997 r. silnik m52 z pełnym wyposażeniem wraz z Webasto. Webasto mogę włączyć z pilota jak i zarazem z panelu sterowania. Słyszę jak Webasto zaczyna pracować ale nic nie grzeje w środku. Nie wiem co mam zrobić. Nie wiem czy to jest webasto czy może jakiś dogrzewacz? Może ktoś mi doradzi czy mam uzupełnić jakieś płyny, wymienić czujnik? Nie mam pojęcia. Dziękuję za każdą pomoc.KALI80

W załączeniu przesyłam zdjęcia urządzenia o którym piszę.

http://imgur.com/delete/jtymsAGIQPk0qJu

http://imgur.com/delete/AO4M0uoHjADl92f

Opublikowano
Zaraz zaraz czy aby webasto nie nagrzewa układu chłodzenia tylko? (płynów) bo niby jak ma wentylator chodzić i dmuchać ciepłe powietrze do kabiny? :shock:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Zaraz zaraz czy aby webasto nie nagrzewa układu chłodzenia tylko? (płynów) bo niby jak ma wentylator chodzić i dmuchać ciepłe powietrze do kabiny? :shock:

Ano tak, że podgrzany płyn chłodzacy przepływa przez nagrzewnice - nagrzewa ją i wentylator wydmuchuje to ciepło do kabiny - zamiast silnika płyn podgrzewa webasto wlaśnie :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Webasto nie włączy ci się jka jest na zewnątrz wiecej niż +16 stopni. Jak będzie chłodno (poniżej 16 stopni) to wtedy spróbuj je uruchomić. Pamiętaj że webasto pobiera duuużo prądu, więc aku musisz mięc conajmniej dobre i dobrze naładowane, bo jak jest cienkie, to po godzinnej pracy lub naweet krótszej auta nie uruchomisz bez prostownika.