Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam następujace pytanie:

Mam możliwość zakupienia dość tanio uderzonego M3 sedan anglika od kolegi który przwiózł go do Polski, chcial przełóżyc, ale rozbił auto i chce sprzedac.

Pomyślałem ze kupie sobie gole 316/318 i przełoże graty od M3.

Robote będzie robił znajomy mechanik.

Jakie jest Wasze zdanie? Czy gra jest warta świeczki? Kupic gotowe oryginalne M3 e36 zeby było w bardzo dobrym stanie to minimum 40 tys zł. Tutaj mam nadzieje miec auto w swietnym stanie blacharsko/lakierniczym i bardzo dobrym technicznym za sporo niższą kwotę.

Podstawa to chyba kupić dobre proste i nie zgnite nadwozie od e36. Czy w celu przełożenia gratów od M3 ma znaczenie czy kupie 316i czy np.320i? jednym słowem która wersja bedzie najlepsza do przeróbki na M3? Jakich części może mi brakować przy przekładaniu angielskiego M3 do budy 316/318/320 ?

jakich niespodzianek sie spodziewac?

duzo kasy da się odzyskać ze zdemontowanych czesci po 316i/320i?

Z góry dzięki za wszelkie rady/sugestie

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
buda jest ta sama... wszystko pasuje, ostatnio kumpel robił taki myk z e39 na m5... ozywiście ja bym proponował dosłownie calutkie podzespoły przeszczepić z mki do zwykłej...
Opublikowano
Z tego co ja wiem to może być problem z akumulatorem ponieważ w wersjach z silnikami 2.0 i wyżej znajduje sie w bagażniku a nie pod maska. Jeżeli kupił byś 316/8 może Ci się silnik nie zmieścić. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
Z tego co ja wiem to może być problem z akumulatorem ponieważ w wersjach z silnikami 2.0 i wyżej znajduje sie w bagażniku a nie pod maska. Jeżeli kupił byś 316/8 może Ci się silnik nie zmieścić. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Mylisz się kolego.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
najlepiej to viewtopic.php?f=68&t=120678 i puszkaj na forum bo juz o tym bylo nie jednokrotnie.i co to za roznica czy kupic 1.6 czy 2.0 jak i tak prawie wszystko bedziesz musial przelozyc. nie mowimy to o przerobce z 1.8 na 2.5 tylko z m3.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzieki za info

czy inne wersje silnikowe, te z R6 mają takie wzmocnienia fabrycznie?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...