Skocz do zawartości

[E87] Kontrolka od Klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam taki mały problem odnosi się do auta BMW 116 05rok :?

a wiec tak przyjeżdża klient kupił tyle co te autko i pokazuje mi ze świeci się na desce czerwona kontrolka od hamulca :)

szybka kontrola płyn ok , klocki tarcze przod do wymiany + czujnik przetarty,tył same klocki +czujnik przetarty do wymiany :D

wymiana prosta sprawa :p wymieniłem wszystko co wyżej napisałem :)

efekt mnie osłabił ;/ kontrolka dalej sie swieci ,próbuje kasować ja klawiszem wchodząc przez service (na liczniku) pokazuje mi tył kasuje dalej to samo ;/

dwoma kompami probuje wykasować błąd i nic ;/ pokazuje mi ze klocki zużyte z tyłu :D a sa nowe + nowy czujnik :)

spotkał sie ktos z taka jazda? :D moze nowy czujnik byc tym problemem ? :twisted:

nawet po zmostkowaniu na wtyczce do czujnika i po usunięciu błędu dalej to samo wiec chyba to nie czujnik :D

może ktoś coś poradzi ?:)

dziękuje i pozdrawiam mateusz

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wszystko moze... a może trzeba przejechać się kawałek. czytałem o takiej opcji (wyjścia z problemu)
Opublikowano
  • Autor
wszystko moze... a może trzeba przejechać się kawałek. czytałem o takiej opcji (wyjścia z problemu)

opcji ? wyjscie z problemu ?:)

przejechalem sie i dalej to samo ;/

Opublikowano

ten czujnik dziala chyba wlasnie na zwarcie"zmostkowanie z masa", nie wiem czy tez tak jest w bmw ale wiekszosc tych czujnikow dziala wlasnie na takiej zasadzie.

A jak tak jest to odepnij czujnik i wykasoj blad jak zniknie to oznacza ze czujniki sa walniete. A jak nie zniknie to moze przewod ktory idzie do komputera jest gdzies uszkodzony.

Ale jak wspomnialem wczesniej fachowcem w dziedzinie elektryki nie jestem. ;)

Opublikowano
  • Autor
ten czujnik dziala chyba wlasnie na zwarcie"zmostkowanie z masa", nie wiem czy tez tak jest w bmw ale wiekszosc tych czujnikow dziala wlasnie na takiej zasadzie.

A jak tak jest to odepnij czujnik i wykasoj blad jak zniknie to oznacza ze czujniki sa walniete. A jak nie zniknie to moze przewod ktory idzie do komputera jest gdzies uszkodzony.

Ale jak wspomnialem wczesniej fachowcem w dziedzinie elektryki nie jestem. ;)

mostkowalem i dalej to samo wiec gdzies instalcja przed wtyczka do czujnika musi byc uszkodzona :P

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, dołączam się do pytania u mnie po wymianie klocków (stare pokazywały 800 KM) i założeniu nowego czujnika po skasowaniu poprzez przycisk na desce zegarów pokazuje się 6000 KM -> to chyba trochę mało, czy jest możliwość że ten czujnik który mam jest jakiś gówniany... czy trzeba kasować poprzez podpięcie kompa?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wyciagni go i bedziesz mial 30tkm