Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, właśnie stałem sie szczesliwym posiadaczem buni, ale mam problem z radiem- NIE działa.. sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i te w bagażniku i te w schowku- czy są jeszcze jakieś odpowiedzialne za radio czy winy ewentualnie szukać w samym radiu- zmieniarka w bagażniku reaguje po wyjęciu i włożeniu ponownym bezpiecznika... a radio nie daje oznak życia... pomocy pls :roll:
najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
a czy mógłbym prosić o skróconą instrukcje wyjmowania radia tak zeby niczego nie połamać :8) moje radio wyglada tak: zmieniarka w bagażniku a w środku jest panel z wyświetlaczem i kaseta powyżej schowana za klapką..:)
Opublikowano

Przy wyświetlaczu(panelu) masz pokretło głośnosci,pociągnij do siebie i zejdzie ,jak sie przyjżesz w tym białym plastiku jest otworek na malutki śrubokręt płaski,wkładasz w tą dziurke i przekręcasz w prawo lekko a nożykiem podwazasz cały monitorek od tej samej strony.Wyjdzie ta strona to i druga sama wyjdzie,odpinasz kostke,kładziesz gdzies na fotel,masz teraz dostęp do zatrzasków radia--nie wiem jak w kaseciaku ale chyba tak samo jak CD.Z tego co pamiętam jak wyjmiesz ten wyświetlacz to widać co trzeba odbezpieczyć,chyba dwa zatrzaski są i też za pomocą śrubołaka--będziesz widział,dawno nie wyjmowałem i wyleciało mi z dynki--nie urwiesz nic bo będziesz widział chyba srubeczki do pokręcenia jak w wyświetlaczu(panelu).Ziobacze czy mam gdzieś foto.POzdr

Byłbym zapomniał,musisz też zdjąc listwy ozdobne(drewno)podwazasz delikatnie płaskim śrubokrętem i pokolei spokojnie wyciagasz z tych zacisków.Trzeba tą po stronie pasazera i małą po kierowcy bo pod nimi sa śrubki po jednej na strone.

Opublikowano
udało mi sie wyjąć radio ale bezpiecznik w radiu także dobry, natomiast zauważyłem tam małą plątaninę kabli więc myślę ze to może byc odpowiedz na moje pytanie.... problem polega na tym ze nie mam rozpiski do tej kostki wchodzącej w radio więc jeżeli jest ktoś w posiadaniu takowej to byłbym wdzięczny za fotke albo maila: [email protected] ...pozdr. i dzieki za pomoc- miałem juz w swoim życiorysie chyba z 10 aut w tym 3 beemki jak do tej pory i musze powiedziec ze forum bmw bije wszystkie inne na głowe jezeli chodzi o kompetentność i trafność odpowiedzi. :lol:
Opublikowano
dzieki za schemat- ale i tak bede musiał chyba z tym troche zaczekac bo jestem obecnie zagramanicą i nawet miernika nie mam żadnego przy sobie zeby posprawdzać gdzie ... płynie a gdzie nie ... ech bez radia jakoś tak dziwnie chociaż dźwięk rzędowej 6-teczki wynagradza tą ciszę w eterze.. :wink:
Opublikowano

a jednak u mnie inaczej ta kostka wygląda, ukłąd jest mniej wiecej taki jak poniżej..:

| 1 5 9 13 |

| 2 6 10 14 |

| 3 7 11 15 |

| 4 8 12 16 10A |

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
niestety muszę wrócić do tematu- obecnie sprawa wygląda tak, że jak jest super gorąco to radio gra, a jak jest chłodniej więc chyba o wilgoć chodzi to radio w ogóle się nie załącza... zasilanie na radio idzie cały czas więc chyba to w samym radiu tkwi problem? czy to końcówki mogą być podejrzane, czy może coś innego? Czy ktoś już sie z czymś takim spotkał?
Opublikowano
ooo, dzięx, a orientujesz sie moze jaki jest przyblizony koszt takiej operacji? bo rozumiem ze trzeba do nich wyslac tez radio- tzn. nie ma nigdzie indziej jakiegos oddziału bądź innego zakładu zajmującego się tymi radiami, np. w okolicy łodzi.. :norty:
Opublikowano
dzieki wielkie za HELP, jutro dzwonie do nich od rana i sie dowiem co i jak.... mam nadzieję że temat bedzie można uznać za zakończony... :cool2:
Opublikowano
a jeszcze mam pytanie z troche innej beczki: moje radio to bm53- czy instalacja tego radia pozwala na podłączenie duzej oryginalnej nawigacji 16:9 czy trzeba cos tam zmieniać i kombinowac, bo byc moze zamiast naprawiać swoją jednostkę zdecydowałbym sie na takie rozwiązanie... Przypomnę: komplet jaki mam obecnie to: bm53 kaseciak, zmieniarka na 6cd, nawigacja VDO ac schnitzer umieszczona przy lewarku zmiany biegów (ktoś kto to wymyślił powinien dostać medal za pomysłowość- w dzień nie ma bata zeby cokolwiek na ekraniku zobaczyć bo światło pada centralnie na ekran )