Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problemem są wskazania temperatury. Przy temp. ok 20-30 stC pokazuje czasami -40 a czasami 8 st C.

Czy jest szansa aby to naprawić ?

Who's got the key to my beema ? :D
Opublikowano

u mnie jest teraz podobnie.

Wyjerzdzajac na urlop do Wloch umylem autko i - Gong...

Czujnik zaczol wariowac! Najgorsze jest to, ze jak pokazuje - 40 to klima nie chodzi. Masakra :evil:

Dzis wrocilem i mam zamiar sprawdzic czy to czujnik, czy moze kabel, albo oksydowana kostka???

Pytanie- wie ktos moze gdzie ten czujnik dokladnie jest schowany w przednim zderzaku? Z ktorej strony do niego dojsc i czy trzeba cos sciagac zeby sie do niego dostac??

Dziekuje z gory

Opublikowano
u mnie jest teraz podobnie.

Wyjerzdzajac na urlop do Wloch umylem autko i - Gong...

Czujnik zaczol wariowac! Najgorsze jest to, ze jak pokazuje - 40 to klima nie chodzi. Masakra :evil:

Dzis wrocilem i mam zamiar sprawdzic czy to czujnik, czy moze kabel, albo oksydowana kostka???

Pytanie- wie ktos moze gdzie ten czujnik dokladnie jest schowany w przednim zderzaku? Z ktorej strony do niego dojsc i czy trzeba cos sciagac zeby sie do niego dostac??

Dziekuje z gory

Jeśli uda ci się wyjąć nerkę (grill) od strony pasażera to czujnik jest nieco niżej na uchwycie przynitowanym do belki aluminiowej zderzaka (można go wypiąć z uchwytu). Jeśli nie musisz zdemontować zderzak przedni i będziesz go widział. Jest trochę zabawy aby wyjąć nerkę bez zdemontowania zderzaka, ale da radę. Sam wyjmowałem bo musiałem się dostać do czujnika PDC, a nie chciałem demonować całego zderzaka. Nie będę pisał drugi raz tego samego jak to zrobić, poczytaj sobie tutaj viewtopic.php?f=73&t=151618 jak wyjąć nerki bez demontażu zderzaka :cool2: .

PS. Czujnik wygląda tak http://allegro.pl/czujnik-temperatury-zew-bmw-e39-e60-e61-e38-e65-i1676600343.html

Pozdrawiam.

Opublikowano
Problemem są wskazania temperatury. Przy temp. ok 20-30 stC pokazuje czasami -40 a czasami 8 st C.

Czy jest szansa aby to naprawić ?

Miałem podobnie, cały czas -40°C

Okazało się że przetarł się przewód na przednim wzmocnieniu

Po umyciu auta lub jeździe w deszczu wskazania się zmieniały

Wypnij czujnik i zrób zworę we wtyczce, jeśli wskazania się nie zmienią to gdzieś jest przerwany obwód

Jeśli się zmienią to czujnik padł

P.S.

Posiadam nowy sprawny czujnik kupiony w aso

Oddam za 100 PLN z przesyłką

Gdyby ktoś potrzebował pisać na prv

pozdrawiam