Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

ostatnio jadąc zastanawiałem sie czy do m47 można wstawić skrzynie 6 biegową z m47n:) mam zamiar robić wirusa wiec moc była by podobna do wersji 150km a wiadomo 6 bieg sie przydaje (jeżdze same trasy) a tak 150 i mam 3100obr ;/ troche dużo. Oczywiscie poszedłby nowy dwumas i sprzędło z 150km który jest podobno bardziej wytrzymały :D co o tym myślicie?? jest w ogóle realna szansa na zrobienie takiego swapa??

ps: jaka jest optymalna prędkość dla m47?? autostrada i prędkość 150km/h przez kilka godz to nie jest za duży wysiłek dla tego silnika??

Opublikowano
ja też często jeżdżę autostrada. Wrocław - kraków i powrót. Odcinek pokonuje w jakieś 3 godziny. Prędkośc od 150 do 170 km. Ale jakoś nigdy się nie zastanawiałem nad tym czy to zdrowe dla silnika czy nie. Poprostu wsiadam, zanim dojade do autostrady auto nabiera temperatury roboczej i jazda. Nie wiem czy jest sens tyle pakować i zmieniać. Co innego jakby padł Ci dwumas i sprzęgło to można się zastanowić na tym. Ale skoro z dwumasem jest wszystko ok to po co grzebaty