Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KOLEDZY MAM TAKI MALY PROBLEM MIANOWICIE PODCZAS GDY PRZEKRECAM KLUCZYK NIE PALI MI SIE KONTROLKA ''CHECK ENGINE'' A POWINNA ,ZAPALA SIE TYLKA KONTROLKA AKUSA I OLEJU PO ODPALENIU TAK JAK POWINNO BYC ONE GASNA...

ROBILEM TEST WSZYSTKICH LAMPEK W ZEGARACH I WSZYSTKO JEST OK KONTROLKA ''CHECK ENGINE'' TEZ SIE ZAPALA WIEC ZAROWKA JEST DOBRA

W CZYM PROBLEM?DZIEKI I POZDRAWIAM :8)

Opublikowano
Mam diesla...ciekawe czy innym tez sie nie Pali?na zdrowy rozum powinna sie zapalic co nie?Tak jak w kazdym samochodzie
Opublikowano
Kiedyś czytałem że nie we wszystkich modelach zapala się ta kontrolka. Jak cię to bardzo męczy to pojedź na komputer i niech sprawdzą czy coś się dzieje.
Opublikowano
W moim e39 tez sie nie zapala.We wczesniejszych Be (M52 i M43)swiecila.Nie pamietam pierwszej M52TU :/

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów.

Ostatnio też nie dawało mi to spokoju, mam takie same objawy, po przekręceniu kluczyka w pozycje 2 check powinien sie zapalić i zgasnąć po odpaleniu ale tak nie jest. Wpadłem na pomysł żeby zrobić test zegarów, podejrzewałem przepaloną lub usuniętą :? żarówkę, lecz w teście zapaliła się :D Więc tak musi być i już:D

Opublikowano
Eh... normalnie się NIE ZAPALA kontrolka silnika, chodzi mi o włączony sam zapłon. Dopiero jak silnik (konkretnie sterownik) złapie POWAŻNY problem to jest to sygnalizowane włąśnie tą kontrolką... Finito :mrgreen: