Skocz do zawartości

E36. radio, schowek, wycieraczki :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, niedawno kupiłem w komisie bmw3 e36, niestety jeden problem nie daje mi spać w nocy...

Zabrałem sie za wymiane radia które w niej było, na nieco lepsze, czyli: odpiąłem poprzednie radio, wpiąłem nowe. Wszystko hulało.

Poszedłem do domu, wrociłem za jakieś dwie godzinki, radio ni huhu :( Zacząłem grzebać w stykach, zauwazylem że radio ma Bezpiecznik 15, a tamto wczesniejsze miało 10, zacząłem te bezpieczniki wymieniać, przekładać, po czym zgasło mi radio w schowku i dotąd nie świeci... Tak samo jak wycieraczki :(

W mechanice i elektryce aut jestem zielony, więce jeżeli ktoś umie się uporać z tym problemem niech mi da jakieś wskazówki, a jeżeli naprawa tego jest naprawde ciężka to chociaz dajcie znać ile kosztuje i gdzie najlepiej w Krakowie się z tym udać... :(

pomocy...

Opublikowano
Hmm, otwierałem tą skrzynke, ale tak naprawde wszystko co sie w niej znajduje to dla mnie czarna magia ^^
Opublikowano

mi tez sie to przydazylo - po zmianie radia nowe nie dzialalo po pierwszym rozruchu, nie bylo swiatla w srodku

rzeczywiscie spalilo sie kilka bezpiecznikow ale po ich wymianie na takie jakie mialy byc wszystko dziala od 3 lat :)

poszukaj na necie rozpiske bezpiecznikow do twojej wersji E36 i sprawdz gdzie masz przepalone a jak nie czujesz sie na silach to popros kogos o pomoc

Opublikowano

rozpiske mam tutaj:

viewtopic.php?p=211853

ale z tego co widze są dwa bezpieczniki od radia a jeszcze inny od wycieraczek ;/

czym moge sprawdzic czy sa przepalone ?

No a jeżeli nawet już wymienie bezpieczniki, to co zrobić żeby drugi raz mi ich nie wywaliło ?

Opublikowano

jak znajdziesz bezpiecznik to zobaczysz czy jest przerwany drucik czy nie

jakby po wymianie bezpiecznikow znowu sie spalily, to mozliwe ze jakies kable za radiem sa uszkodzone (moglo sie to stac przy wpychaniu go tam na sile)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.