Skocz do zawartości

bmw 520. układ kierowniczy problem....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem w swoim bmw. Polega on na tym, że kierownica nie skręca prawidłowo. Sytuacja wygląda tak, że po skręceniu nie odbija do samego środka tylko troche przed zatrzymuje się i tam ciężej się skręca. Wymieniłem pompę wspomagania bo moja już padła, założyłem z BMW 318 (tylko mocowania się zmienia) czy to może być przyczyna?? ogólnie chodzi w miarę lekko, nie wiem jak powinno być w 520 prawidłowo bo auto kupiłem juz z uszkodzoną pompą. Czy może z maglownicą coś nietak??

z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Na 102% problemik z maglownicą,polecam tą lekture i powodzonka :norty: viewtopic.php?f=72&t=143005&hilit=maglownica#p1008501 --nie bedzie tak żle :cool2: POzdr

Tak na szybko:wyrobiona listwa w maglownicy i w obecnej chwili jast tak ustawiona żeby przy jeżdzie na wprost nie miała luzu,więc ją troche przesunęli na drązkach kierowniczych--stary trik :twisted:

Opublikowano
A ja miałem ten sam problem i powiem ze u mnie to był drążek kierowniczy i tam przy drążku jest guma dostał sie tam piasek i narobił szkód po wymianie wszystko jak ulał
Opublikowano
Sprawdź drążki kierownicze tak jak pisał kolega wyżej. I sprawdź maglownice jedna osoba nasłuchuje przy kole a dróga robi krótkie energiczne ruchy prawo lewo i nasłuchuj czy stuka :) A masz jakieś inne objawy podczas jazdy myszkowanie po drodze drgania na kierownicy?
Opublikowano

dzięki wszystkim za podpowiedzi... W ogóle to dziwne rzeczy mi się dzieją z układem kierowniczym. Zmieniłem pompę na oryginał z 520i i juz się kierownica nie blokuje wcale ale pompa mimo że była dobra to po kilku dniach zaczęła wyć... nie wiem już sam... i szybko zmienił kolor płyn wspomagania... moze jakiś syf w maglownicy mam ?? :roll: :P

a drgania na kierownicy to swoją drogą bo mam podczas hamowania