Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie pomocy :mad2: Jade po miescie i sprzegło raczej jest ok, ruszam w trase i podczas jazdy przez jakis czas nie wciskam sprzegła i podczas redukcji czuje ze pedał lekko chodzi i z oporem wchodza biegi, przypompuje ze dwa razy i jest ok i tak co chwile. Po zgaszeniu i ostygnieciu auta jest dobrze.Wracam i dalej to samo. Nie ma wycieków, płyn zmieniony i odpowietrzone.Dzisiaj zauwazyłem ze im bardziej depne po garach to pedał chodzi lzej i bierze przy podłodze. Dzieje sie to przy rozgrzanym silniku. Rano pedał jest taki jak powinien byc . :cry2:

mogą byc uszczelki do wymiany? wycieków na zewnatrz nie ma

Pozdrawiam
Opublikowano
Swego czasu przycisnąłem autko, miałem stare opony i za dużo wolnego czasu. Nie robiłem żadnego upalania tylko taki półgodzinny trening driftu, oczywiście w odpowiednim miejscu, nie na ulicy. W miarę jak silnik dostawał po garach z moim sprzęgłem zrobiło się to samo, w pewnej chwili po prostu znikło całkiem. Odczekałem do ostygnięcia i pojawiło się z powrotem. Zdarzyło mi się to tylko jeden raz, teraz nawet jak mocniej eksploatuję auto sprzęgło jest ok.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
ale dlaczego tak sie dzieje.Dzisiaj wjade na kanał i bede próbował zdiagnozowac. Musi byc jakas przyczyna. U mnie tak sie dzieje jak przyspieszam ostro.
Pozdrawiam
Opublikowano
Jak używasz sprzęgła często przekazując na skrzynię duży moment obrotowy to tarcza się rozgrzewa przez co proces przekazywania mocy może się nieco różnić niż na zimnym silniku możesz mieć już końcówkę tarczy brak rowków w okładzinie tarczy sprzęgła może powodować jego przegrzanie. Co do samego układu wyciskania sprzęgła jest on w jakimś stopniu rozszczelniony lub zapowietrzony co powoduje objawy jak napisałeś. Sugerujesz że twój motor pompuje powietrze w układ hamulcowy, nie sądzę, ogólnie układ wyciskania sprzęgła w twoim aucie nie jest podłączony do silnika o czym pewnie wiesz jest tak: pod zbiorniczek z płynem hamulcowym, podłączony przewód bez ciśnienia idący do pompy (tu bym szukał usterki spróbuj zdjąć gumową osłonę z pompki wyciskając pedałem wypatruj śladowych ilości płynu) a następnie pod ciśnieniem przewód wychodzi na siłownik (ten również może upuszczać ciśnienie z układu, aby go sprawdzić trzeba by było go wykręcić ze skrzyni dwie nakrętki klucz 13)

[OO==[][]==OO]

Kiedyś: E30 325 '86, E30 318 '89, E30 320 '90, E34 520 '92, E28 528 '81, E32 735 '90, E32 735 '89, E30 320 '89, E32 730 '90, E30 320 '87, E30 320 '89, E30 320 '89. Teraz: E30 320 '90, E34 525 '89

Opublikowano

powiedzcie mi do czego jest sprezyna na pedale sprzegła?

rozleciała sie wiec ja zdjałem zeby jechac dalej

sprzegło chodzi jak masełko-idealnie

po co ona jest potrzebna?

Pozdrawiam
Opublikowano
powiedzcie mi do czego jest sprezyna na pedale sprzegła?

rozleciała sie wiec ja zdjałem zeby jechac dalej

sprzegło chodzi jak masełko-idealnie

po co ona jest potrzebna?

wymieniłem pompe i siłownik. Wycieków nie było ale i tak dałem nowe i nic dalej to samo było. Moze ta sprezyna dawała w kosc, jeszcze wymienie przewód gumowy bo mi sie nie podoba :mad2:

mam takie wrazenie ze za bardzo pchała pedał w góre bo był wyzej jak hamulca jakies 8 cm , moze za bardzo tłoka wyciagał? teraz jest na równo i zobacze rano co jest grane.

Pozdrawiam
Opublikowano
Chciałem kupić taki przewód do E30 w motoryzacyjnym odesłali mnie do serwisu. Całe szczęście znalazł się u kolesia takowy.

[OO==[][]==OO]

Kiedyś: E30 325 '86, E30 318 '89, E30 320 '90, E34 520 '92, E28 528 '81, E32 735 '90, E32 735 '89, E30 320 '89, E32 730 '90, E30 320 '87, E30 320 '89, E30 320 '89. Teraz: E30 320 '90, E34 525 '89

Opublikowano

mam wrazenie ze jak sie rogrzeje od silnika to robi sie mieki. mam dojcie do róznych przewodów tylko musze gwint zmierzyc i nie ma problemu.

Ale dalej nie kumam po co jest ta sprezyna

Pozdrawiam