Skocz do zawartości

Ringi wewnętrzne oko nie świeci...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, jest taki problem jakiś czas temu wymieniłem żarówkę w ringach na LED (pół roku temu) wszystko sprawowało się pięknie... Teraz wyskoczył błąd światła zewnetrznego i zauważyłem, iż wewnętrzny ring nie świeci, biorąc pod uwagę, że żarówka daje światło na 2 ringi jednocześnie, można wykluczyć, ze się przepaliła bo oko obok (zewnętrzne świeci) a to mniejsze nie... W czym może być problem...?
Kiedy jest mi źle, zabierają mnie na pogotowie, a kiedy jest mi dobrze.... na komisariat !
Opublikowano
  • Autor
no w sumie są 2, ale wydawalo mi się zawsze ze podswietlaja jedna spirale ktora tworzy dwa "oka" , czyli 2 swieca na jedna spirale... Możliwe by jedna dioda się przepialiła?
Kiedy jest mi źle, zabierają mnie na pogotowie, a kiedy jest mi dobrze.... na komisariat !
Opublikowano
akurat w przypadku markera jedna dioda naświetla tak jakby jeden ring wiec poświęć 40min ściągnij nadkole i zobacz to bardzo możliwe że jedna padła a ciekawe jak z naprawą tego , sam mam te markery od 2 miesięcy :D
Opublikowano
  • Autor
tak zrobię ale w czwartek się zabiorę do tego. naprawa bedzie polegała pewnie na tym że będę musiał kupić komplet żarówek bo pojedynczo nie sprzedają :/ mi ponad pół roku wytrzymały heh do tego ta wymiana dochodzi "od koła strony" ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Miałem to samo - padła jedna dioda. Wróciłem do standardowych żarówek, bo te diody to lipa.
Opublikowano
  • Autor
jest na gwarancji ta ledówka więc będę wymieniał do bolu ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Moje też były na gwarancji (padło po 3-4 miesiącach), ale konieczność dwukrotnego zdejmowanie koła i nadkola zmniejszyła mój entuzjazm.
Opublikowano
  • Autor
co prawda to prawda..... :/ i czekac az odeślą nowy led :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W moim BMW nie świeci się żaden ring. Jaką żarówkę (taką jak w oryginale) należy kupić?

Pozdrawiam,

Adam

Opublikowano
skorzystaj z wyszukiwarki, było srylion razy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
  • Autor

jeżeli masz xenon to nr. 7161444 cena 122zl. (żarówka w obudowie)

jeżeli masz zwykłe lampy , żarówka 5 vatowa za 5zl. bezcokołowa.