Skocz do zawartości

E90/E93 - naprawa i jazda bez CCC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak można ustawić w CCC żeby czujniki parkowania na wyświetlaczu tylko tył pokazywało, bo mam na wyświetlaczu przód i tył
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Według mnie to po naprawie masz zrobiony soft na nowo, bez twoich ustawień. Trzeba by przekodować CCC pod twoje auto. Z tego powodu działa inaczej wyświetlanie czujników cofania i klima. CCC myśli że masz czujniki z przodu i z tyłu. Nie mam niestety pojęcia czy zrobisz to zwykłym kablem i ncsexpert

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Niby robione było pod numer VIN, ale ogolni nic to nie szkodzi podczas użytkowania?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jakby było pod VIN to według mnie , miałbyś tak samo jak przed naprawą. Jak wszystko działa to nie szkodzi.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Ok więc te czujniki mi nie przeszkadzają , bo w kesysslk będę dokładał . Więc to nie problem
Opublikowano
Według mnie to po naprawie masz zrobiony soft na nowo, bez twoich ustawień. Trzeba by przekodować CCC pod twoje auto. Z tego powodu działa inaczej wyświetlanie czujników cofania i klima. CCC myśli że masz czujniki z przodu i z tyłu. Nie mam niestety pojęcia czy zrobisz to zwykłym kablem i ncsexpert

Dużo roboty jest z tym kodowaniem pod Vin? Jakim programem trzeba to zrobić? Ktoś kto kieruje BMW powinien sobie poradzić?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Również polecam kolegę Kedzior12 korzystałem z usług naprawy nawigacji CCC professional z BMW E90. Dobra cena, szybko i bez problemów.
Opublikowano

Dużo roboty jest z tym kodowaniem pod Vin? Jakim programem trzeba to zrobić? Ktoś kto kieruje BMW powinien sobie poradzić?

ncsem pod vin jedziesz moduł CAPPL i powinno wszystko grać :)

tylko jak masz pl menu to takie zabawy kończą się jego utratą i trzeba je na nowo wgrywać (kiedyś facet, który podnosił mi CCC zabrał moje i dał mi swoje i mówił przekodować i PL menu zniknęło :P) Potem jak się odmienialiśmy to mówił, że wgra sobie na nowo.

Opublikowano

Już to mam ogarnięte ;-) i menu pl zostało.

Jedynie teraz mam nowszy soft w nawigacji ale reszta jest nie ruszona. I np nie mogę e ustawieniach zmienić czułości wycieraczek , czasu nie mogę zmienić odprowadzenia do domu itd. Więc muszę zrobić aktualizacja?

Opublikowano
Już to mam ogarnięte ;-) i menu pl zostało.

Jedynie teraz mam nowszy soft w nawigacji ale reszta jest nie ruszona. I np nie mogę e ustawieniach zmienić czułości wycieraczek , czasu nie mogę zmienić odprowadzenia do domu itd. Więc muszę zrobić aktualizacja?

no to spoko, ważne, że się udało bez utraty pl menu :P

co do czułości wycieraczek i odprowadzania nigdy nie kombinowałem z tym, nawet nie wiedziałem, że te opcje aktywuje się w CCC, więc po aktualizacji nie sprawdzałem. Teraz mam nbt, więc nie mam jak sprawdzić :P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
poradziłeś sobie ? mogę pomóc

Niestety jeszcze nie ogarnąłem tematu

Opublikowano

podeślij zrzut z impy moze być fotka modułów o adresach

62 A0 47 3F

Edytowane przez kedzior12

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś z Was naprawia CCC? Dzisiaj przestała mi się włączać i od czasu do czasu zrobi się na sekundę siwy wyświetlacz i gaśnie.

A nie kradnie Ci prądu?

Ja miałem czarny ekran i nie usypialo się CCC i wyzeralo akumulator.

Dałem do naprawy do p. Krzyśka Navi-go i ogarnął temat +menu Pl za rozsądną cene.

• 1 rok później...
Opublikowano
niedziałało radio wyswietlacz dziekuje bardzo gorąco polecam Kedzior12
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Wielkie dzięki dla kędzior 12 za naprawę oraz kodowanie na odległość mojego CCC. Pozdro z Francji