Skocz do zawartości

Co oznaczaja kolorowe paski na wtryskach benzynowych???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów pytanie jak w temacie , padł mi wtrysk w M42 strasznie lał i efekt był taki ze silnik nie palił na jeden gar bo poprostu był zalewany nigdzie nie moge dostac takiego samego wtrysku jakie mam na całej listwie i zamontowałem wtrysk od M50B25 i... działa ! działa do puki nie wkrece silnika na wysokie obroty puzniej efekt tan sam jakby zalewał gar ale wypali wszystko i znowu chodzi dobrze .

Wrtysk ktory mi padł ma pasek koloru pomarańczowego ( fahowo kolor nazywa sie HELLROT)i jest bez plastikowej końcówki a zamontowałem z końcówka i koloru niebieskiego kto mi wyjaśni różnice we wtryskach ??

Aha moze wpływ na awarie wtrysku ma to ze zamontowałem tłumik przelotowy

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

wtryski różnią się wydajnością,w zależności od pojemności silnika

u Ciebie może być problem z elektryką a nie wtryskiem

możesz zamienić ten ''uszkodzony'' z innym na listwie i zobaczysz, czy będzie zalewało inny cylinder

Opublikowano
Na biezaco podłaczam sie pod INPA i zadnych błedów mi nie pokazuje ,mysle ze jak byłaby to elektryka to zawsze cos by wyskoczyło
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...