Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno usłyszałem dziwne brzęczenie pod silnikiem przy włączonej klimie (auto na luzie) ale jak wcisnąłem sprzęgło to przestało. Pierwsza moja myśl że coś ze sprzęgłem ale raczej to nie to bo przy wyłączonej klimie takich objawów niema. co to może być???
Opublikowano
To nic ze szprzęgłem to w skrzyni biegów . Jeśli będziesz stał na luzie z włączoną klimą to popchnij drążek zmiany biegów tak jak byś chciał wrzucić bieg tylko delikatnie , jeśli ustanie to tak jak mówiłem coś w skrzyni
Opublikowano
Dźwięk może denerwujący, ale przychylam się do teorii kolegów wyżej. Jeżeli poziom oleju w skrzyni jest prawidłowy to się nie przejmuj. Zastanawia mnie tylko dlaczego grzechotanie słychać dopiero po włączeniu klimy. Dźwięk przeważnie pojawia się kiedy spadają obroty silnika, a po włączeniu klimy obroty powinny wzrosnąć. Spróbuj patentu kolegi seba e36.