Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Zastanawia mnie fakt czy moja bunia nie wciaga za dużo paliwa a konkretnie Lpg.A mianowicie jazda miejska , nie szaleje , biegi zmieniam przy 2.5 maks 3 tys obrotach i spalanie mam 15 literków.Na komputerze pokazuje 11.5 a w rzeczywistosci jest 15 litrów.Przetestowalem rowniez na paliwie i wychodzi taki sam wynik czyli 15 litrow w miesie.Na trasie okolo 13 litrow.Moja bunia to E46 320 silnik M52.

Edytowane przez konrdzik
KONTAKT : 511-011-655
Opublikowano (edytowane)

Problem jest w tym ze po podlaczeniu pod inpe nie pokazuje zadnych bledow.Jeszcze dodam że na zimnym silniku po odpaleniu czuc nie przepalone paliwo.

Jakie prawidłowe napiecie powinna mieć Sonda lambda?

Wrzucam screena z inpy:

http://img219.imageshack.us/img219/5103/bladlambda.jpg

Uploaded with ImageShack.us

NAPIECIE SOND SKACZE Od0.09 do o.90.CZy to norma?

Te nagatywne wynik@@tv probe heating before kat@@i moga byc spowodowane tym isz termostat jest odlaczony od komputera , ale dziala otwiera sie , sprawdzone.

Edytowane przez konrdzik
Opublikowano
Mam taki sam motor i też posiadam "podtlenek LPG" i pali mniej więcej 11-13litrów gazu zależy od jazdy nawet bym pokusił się,że wciągnie 10 ale to jazda typu dziadek Roman.
Opublikowano
Może jakiś spec siegnie okiem na screena z inpy.Napiecie sond skacze od 0.09 do 0.90 nawet .CZy to norma??Oraz martwią mnie te czarne wskazniki na inpie @@tv probe heating before kat@@????
  • 5 tygodni później...