Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie szanownych użytkowników tego forum.

Wczoraj (a w zasadzie już wcześniej, ale wczoraj utwierdziłem się w przekonaniu) spotkała mnie dziwna sytuacja z moją całkiem niedawno nabytą E46 320d w sedanie. Otóż aura była deszczowa, na drogach mokro itp. Samochód stał na parkingu w deszczu jakieś 2 godziny, potem przejechałem w nim jakieś 20 km, też po deszczu. Dojechałem do garażu, otwieram bagażnik a tam parę kropelek wody w bagażniku po lewej stronie, na boczkach bagażnika, nad zmieniarką CD i czytnikiem DVD. Nie było tego dużo, parę kropel ale jednak niepokojąca sprawa. Wcześniej także widziałem te kropelki otwierając bagażnik po deszczu, ale myślałem że woda dostaje się podczas otwierania mokrej klapy po deszczu. Teraz już zwróciłem na to szczegółową uwagę i wiem na pewno że nie podczas otwierania, tylko dostaje się tam wcześniej. A co najdziwniejsze przebadałem całą blachę na tym miejscem i nigdzie nie widać żeby coś kapało, wszędzie nad tym miejscem jest sucho... Mało tego, zdjąłem boczek bagażnika i miałem wrażenie, że na zmieniarce CD także jest wilgotno. Ale nie widać zupełnie miejsca skąd by to mogło kapać, wszędzie dookoła - zwłaszcza nad tym miejscem - jest sucho.

W związku z tym mam pytanie, może ktoś miał coś podobnego? Jakieś pomysły, skąd mogłoby to wypływać? Nie mam zielonego pojęcia, a boje się że podczas większego deszczu woda dostanie mi się na zmieniarkę i DVD i uszkodzi sprzęt... Czytałem wcześniej na forum, wiem że mogą to być odprowadzenia z szyberdachu, więc żeby rozwiać wątpliwości dodam że nie mam szyberdachu. Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Czy możesz napisać jak rozwiązałeś ten problem? U mnie jest to samo (mam kombi) z tym, że zorientowałem się dopiero jak przestał działać czytnik z nawigacji. Człowiek od naprawy navi stwierdził, że powodem jest jej zalanie przez krople wody.

Podobno jest to typowy problem w e46 - drobne nieszczelności w tym rejonie.

Będę wdzięczny za info. Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Posprawdzajcie górne poduszki amortyzatora

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii