Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wlasnie zakupilem CB Unidena 520Xl i antenke sirio as100. i teraz kieruje do kolegow pytanie, chcialbym podlaczyc zasilanie Cb na stale, tzn nie z zapalniczki bo tam jakbym mial podpieta navi to cb mi nie bedzie smigalo, a rozdzielacz raczej nie wchodzi w gre. czy moge sie wlutowac w zapalniczke od tylu? nie bedzie zadnych zaklocen? nie bedzie potrzebny zaden kondenstator czy nic innego? i ewentualnie gdzie moge zamontowac swoje cb, planuje miedzy fotelem pasazera a tunelem, tak jak to duzo osob robi, ale moze jeszcze jakies propozycje?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam radio Mtech II na płycie unidena wiec z wyglądu i gabarytowo się wiele od siebie nie różnią. Radio nie mam w żaden sposób przymocowane lecz wciśnięte pomiędzy fotel pasażera a tunel i fajnie się tam komponuje i w niczym nie przeszkadza. A jeśli chodzi o podpięcie to nie ma problemu żeby podpiąć CB do kabli które zasilają zapalniczkę tylko musisz wymienić bezpiecznik na odrobinę mocniejszy np o 5A żeby Ci go nie wywalało przy włączeniu zapalniczki, bo navkę i CB powinien bez problemu uciągnąć:)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja osobiście mam pociągnięty kabelek od akumulatora (+) a mase sciągniętą z lewarka (wszystko pieknie zamaskowane) a samo radio zamontowane na rzepie do tunelu po stronie nóg pasażera.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
Kolego spokojnie możesz się podpiąć pod zapalniczkę od spodu, a pomysł z bezpiecznikiem chyba raczej nie wyjdzie jezdzilem e36 i tam bezpiecznik pod zapalniczkę był 30A wiec nie wiem co jeszcze wiekszego kolega miał by włożyć
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam radio Mtech II na płycie unidena wiec z wyglądu i gabarytowo się wiele od siebie nie różnią.

Mtech II to porażka! żenada i szkoda kasy!