Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak to podlaczyc,wejscie pod podlokietnikiem obok gniazda 12V ma kabelki podlaczone bo wyskubalem ta zaslepke i wszystko jest ...hmmm pod jakim przyciskiem jest ukryte wywolanie funkcji AUX ? Dodam tez ze instrukcja mowi ze wywoluje sie tefunkcje ta "nutka"pojawi sie niby napis bass,treble az dopojawienia sie aux level ,ale sie nie pojawia a mp3 podpiete caly czas. Instrukcja jest ori od tego radia i ta funkjca w wolnym tlumaczeniu jest ,wiec co jest nie tak?
Opublikowano
No czytalem wywody w tym temacie gdzies ale temat sie rozmywa i brak konkretu, instr niemiecka wraz z rysunkami mowi o tej "nutce" dokl tak mp3 podpiac najpierw w konsoli srodkowej a potem nacisnac raz"nutke" wskoczy haslo bass i nastepnie wciskac ten przycisk do pojawienia sie kolejno aux level ,a naciskanie na mode to radio lub cd i nic wiecej i tyle,a glosnosc dostosowac tym plusem i minusem kolo tej nutki -znam niemiecki i sa obrazki dotego :D..dlatego pytam bo byc moze ktos wie gdzie tkwi problem. Jak wczesniej pisalem kabelki w tunelu sa od wejcia do radia. Jutro pokombinuje dalej,chyba ze ktos cos mi tu poradzi wczesniej.
Opublikowano

Jak u Ciebie nie ma AUX w menu to możliwe, że konieczna jest aktywacja wejścia AUX w tunelu środkowym w serwisie BMW (nie koniecznie ASO).

Jest już jeden taki temat: viewtopic.php?f=33&t=125270

Ale tam dyskusja poszła w trochę innym kierunku. Zostawiam ten jeszcze otwarty.

• 3 lata później...
Opublikowano
Hej czy ktoś wie jak rozwiązać problem z tym AUX-em??? Wciskając przycisk Mode przestawia się tylko opcja radio - CD (radio Bussines). Wejście AUX posiadam, jest podłączone itd.
Opublikowano

Hey!

Miałem ten sam problem - auto z 2005 z orginalnym radiem bussines cd i po AUX ani śladu a w podłokietniku wtyk jack i orginalne kabelki. W pewnym momencie wkurzyłem się na ciągłe wypalanie płyt CD i kupiłem na alle radio bussines (99 zł) które czyta MP3 - takie ze srebrną obwódką pokrętła. No i teraz czyta mi płytki MP3 i po naciśnięciu mode pojawia się AUX, który działa. Jednak z niego w sumie nie korzystam tylko słucham CD MP3:) Jest coś takiego jak XCARlink, poprzez który można mieć wejście na pendriva i bluetooth ale 300 zł trzeba położyć...

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odkopuję dla przyszłych odwiedzających, nie wszystkie radia mają zaprogramowany AUX a to że znajduje się wejście jack w środkowym tunelu nie znaczy że twoje radio musi posiadać AUX.