Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Moje auto to e39 530d 2001r. Dzisiaj zuwazylem spora ilosc smaru na feldze ( od wewnetrzej strony) zagladajac od tylu pod auto widac mokra plame na oslonie gumowej przegubu zewnetrzego. Czy to cos powaznego czy poprostu oslona gumowa poszla. Prosze o Pomoc bo jestem za granica i nie wiem co zrobic.

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano

Wymień osłone i po kłopocie,przy zakładaniu nowej możesz wyczyścić stary i dać nowy smarowideł.Także nic powaznego-zero stresu.POzdr

PS. ROBOTY dużo z wymianą,ale bez gumy zajedziesz przegłub.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No z naprawą nie radzę zwlekać.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam ponownie ile czasu zajmuje wymiana oslony przegubu i czy wystarczy sama oslona czy lepiej kupic zestaw naprawczy razem ze smarem bo jestem w holandii i nie chcialbym zeby mnie ktos naciagnal, aha mozna jakos stwierdzic czy przegub czasem nie dostal przez ta oslone?

pozdrawiam'

Opublikowano

Witam! Dzisiaj wszedlem pod auto i zauwazylem ze oslona jest cala nie jest zerwana ani popekana ale od przodu( tzn od strony kola ) wycieka smar i juz sam nie wiem czy to wina oslony przegubu czy ten smar wycieka z innej czesci. Prosze o porady Skad ten wyciek

Pozdrawiam