Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jeżdżę teraz na oponach 245/45/17. Mam pytanie czy mogl bym zalozyc 225/50/17?? Jakie opony wy polecacie?? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz felgę od 7 do 8 cali to możesz i polecam Michelin Pilot Sport.
Opublikowano

Bridgestone RE 050A,

można też Continentale SportContact 3 albo Pirelli P7 Cinturato, nie polecam RUN FLATów

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
a ja polece serie Dunlopa SP SPORT MAXX, lub Good Year w zasadzie każdy model, co do Michelinów miałem 2 razy w Beemce i nie polece ich osobiście...jeździło sie poprostu kiepsko mam na myśli trakcje i przyczepność...
Opublikowano
Dzieki za odp. a jaki rozmiar kol ogolnie polecacie?? chodzi mi glownie o zawieszenie zeby nie dostawalo za bardzo po dupie??
Opublikowano

żeby zawiecha nie dostawała po dupie to istotny jest rozmiar felgi a nie opon.

zależy czy jeździsz po trasach czy po dziurawym mieście :P

do 17' bmw zaleca 245 na lato i 225 na zime i ja mam tak u siebie.

Wszystko z Miłości do Bawarii
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam 245/45/17 na felgach 8" i zdecydowanie polecam Goodyear EfficientGrip, cichutka i extra przyczepność. Wg BMW takie opony mają być tylko na 8 " felgach

http://www.goodyear.eu/pl_pl/tires/efficientgrip/index.jsp

225/50/17 mam na 7,5 " felgach. Wg BMW takie opony mają być tylko na 7,5 " felgach

Opublikowano
Glownie chodzi tu o profil opony, poniewaz im wyzsza opona tym wieksza amortyzacja a co za tym idzie mniejsze meczenie zawieszenia PRAWDA?????????
Opublikowano
Ja zawsze kupuje Goodyear i pewnie na zime bede zmienial wszystkie cztery.Zastanawiam sie nad inna firma dla odmiany i wyzsza opona.Mam "18"felgi i mysle o kombinacji zeby zalozyc szersza oponez tylu niz mam obecnie itd
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT