Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zasięgnąć rady specjalistów.

dziś zauważyłem, że nie podświetla się panel od regulacji nawiewu, klimatyzacji.

Pierwsza myśl to bezpieczniki. Sprawdziłem te co są odpowiedzialne za poprawne tego działanie i są dobre.

Możliwe, że są jakieś inne co odpowiadają za to i gdzie indziej są umieszczone niż nad skrytką nad nogami pasażera?

Ma ktoś jakiś pomyśl jak to można naprawić, może miał podobny przypadek?

BMW 320d z 1999 roku.

Opublikowano

A może po prostu krótka diagnoza komputerowa ? Może być nawet INPA :D.

(Albo ktoś skręcił dmuchawę na "0" :norty: ).

Opublikowano

Właśnie ciężko z czasem i dostępnością komputera do diagnozy. jak kończ prace to już jest za późno żeby gdzieś jechać. Możliwe, że da się to 'naprawić' samemu jeśli będzie się wiedziało co to jest :)

Dmuchawa raczej nie ma nic do tego, panel nie reaguje na żadne przyciski. Objawy jakby brak zasilania.

Jakieś inne pomysły?

Opublikowano
Tak na odległość to na prawdę ciężko diagnozować. Jeśli bezpieczniki OK, to może rzeczywiście zajrzeć z "tyłu" panelu czy wszystkie kabelki są dopięte. Spróbuj kupić jednak fejsa i zassać chociaż INPĘ. Trwa kilka dni ale :cool2: duuużo pomoże.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie odnawiam temat,

To o czym pisałem wyżej dalej aktualne.

Z tym, że teraz wiem ze to nie wina samego panelu i nie bezpieczników.

Wkładałem inne panele z tej samej serii i nic- dalej to samo.

Ma ktoś jakieś pomysły? Gdzie może być usterka?

Opublikowano
Bez komputera to chyba jedynie możesz iść po wiązce i sprawdzić czy gdzieś kable się nie uszkodziły. Sprawdź na początku może plusa i masę, spróbuj podłączyć na krotko z innego źródła niż wtyczka.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Stary temat odkopałem, ale może założyciel tematu odnalazł przyczynę? Lub ktoś inny miał taki problem i się z nim uporał? Bo mam tak samo, dodam tylko że przyciski się podświetlają, ale żaden nie reaguje i nie działa wogóle dmuchawa...

EDIT

Już naprawione, wymienione wszystkie bezpieczniki od ogrzewania i klimatyzacji na nowe... najwidoczniej któryś był padnięty, a nie było tego widać gołym okiem...

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Podłączam się do tematu. Zagrzał mi się samochód nie chodził wentylator i dla sprawdzenia zacząłem od bezpieczników. Po wyciągnieciu kilku okazało się że panel sterujący temperaturą i itp nie działa. Macie jakieś pomysły co się stało? Pozdrawiam