Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio od 2 dni co jakiś czas migają mi światła w kabinie, nawet po wyłączeniu ich nadal migają, zauważyłem że jak trochę potrzęsie autem na nierównościach to przestają, gdzie mogę szukać przyczyny?
Opublikowano

W sedanie włącznik znajduje się w uchwycie zamka na słupku w coupe pewnie jest tak samo. Musisz sprawdzić palcem czy działa prawidłowo bo nieraz winne są drzwi które mogły opaść i nie dociskają.

Ale w 99% przypadków wyciera się ten przycisk przez co robi się krótszy i zamek go nie łapie.

W których drzwiach to nie powiem bo do tego potrzebna jest wróżka :D ale nie musisz dużo zdejmować (bynajmniej w sedanie wystarczyło odchylić osłonę słupka,lub sprytniejsi odkręcali jedną śrubę starego i wkręcali jedną nowego wtedy nie spadała blaszka do wewnątrz.) :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Przy wyłączonych całkiem Ci też miga? Bo mi miga w pozycji środkowej przełącznika czyli przy otwartych drzwiach, a jeśli przy wyłączonych całkiem też miga to już inna bajka może być. Swoją drogą nie jest chyba takie proste zlikwidowanie tego wytarcia krańcówki, włącznik masz przy zamku, przesuwasz go to drzwi będą się mniej lub bardziej domykały względem budy (uszczelki) ale nie zmienia to pozycji bolca względem krańcówki.
Opublikowano
Swoją drogą nie jest chyba takie proste zlikwidowanie tego wytarcia krańcówki,
Jest. ;)

Cuda robiłem swego czasu, naprawdę. Przesuwałem, regulowałem i kupowałem drugie krańcówki. I podkleiłem poxipolem dwuskładnikowym, zadziałało. :) Ale oczywiście musiała się niewiele później przetrzeć krańcówka w drugich drzwiach. Nie miałem pod ręką kleju, więc wziąłem kawałek gąbki i podkleiłem to na superglue. Działa nie zaczepiane od 3 lat. :P

Opublikowano
Swoją drogą nie jest chyba takie proste zlikwidowanie tego wytarcia krańcówki,
Jest. ;)

Cuda robiłem swego czasu, naprawdę. Przesuwałem, regulowałem i kupowałem drugie krańcówki. I podkleiłem poxipolem dwuskładnikowym, zadziałało. :) Ale oczywiście musiała się niewiele później przetrzeć krańcówka w drugich drzwiach. Nie miałem pod ręką kleju, więc wziąłem kawałek gąbki i podkleiłem to na superglue. Działa nie zaczepiane od 3 lat. :P

No to będziem próbować w wolnej chwili. A dokładniej jaka to była gąbka? :P

Opublikowano
Hmm, nie pamiętam. :duh: Chyba do mycia samochodu, wiem, że kombinowałem aby była gęsta, bo nie "połamie się" po sklejeniu. Kawałeczek oderwałem taki mały, deko większy niż samo wytarcie plastiku na krańcówce.