Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem kupilem silnik od M3 z cala instalacja elektryczna i modulami w tym tez orginalnym ews-em, popodlaczalem wszystko i okazuje sie, ze EWS jest uszkodzony nie odpowiada dla inpy ani gt1. Moje pytanie brzmi, czy jesli kupie inny EWS to czy dam rade zprogramowac ze sterownikiem silnika? Mam obawy, ze nie bo czytajac to co jest napisane w WDS okazuje sie, ze musze ze starego EWS-a skopiowac kody i zaprogramowac do nowego EWS-a, a stary EWS wogole nie odpowiada. Czekam na pomoc kolegow z forum. Dzieki, pozdrawiam.

ps. modul nie ma wyciaganej kosci wewnatrz jest wlutowany w plytke.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Masz racje, ze z DME nie mozna programowac EWS. Ja mam ten sam problem, nie lacze sie z EWS. Prubuje polaczyc DME i EWS do DIS ale nie wykrywa. Tez musisz miec licznik i modol GM. ale nawet z tym mi nie laczy sie z ews. Mam kilka modolow ews i zaden sie nie kontaktuje z DIS. Mysle ze twoj problem to nie EWS tylko cos tak jak moj problem. Narazie nie mialem czasu sie tym bawic wiec nie wiem jakie jest rozwiazanie. Pracuje na wylaczeniu funkcji EWS w DME aby DME dzialal bez innych modolow. Jesli masz rozwiazanie to prosze napisz.
Opublikowano
Sluchaj na dniach bede mial urzadzenie ktory bedzie mozna robic cuda w ews-ie w bmw nawet serwis nie ma takich mozliwosci. Dam znac jak poszlo, w przyszlym tygodniu biore sie do pracy. Co do wylaczenia to bedzie ciezko bo to kod kroczacy i nie daje sie zbytnio wylaczyc.