Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Sorry za nowy temat ale w moim przypadku mam różnice półtora centymetra lewego przedniego koła idzie na zewnątrz i nie wiem jak sobie z tym poradzić jakim sposobem czytałem trochę na temat podkładek na fasolkach ale czy to mi wystarczy na skorygowanie takiego odchylenia czy rozwiercić kielich ale tego bym chciał jakoś ominąć pomocy koledzy jak mam sobie z tym poradzić

wymienił bym amortyzatory gdybym wiedział że to jego wina ale jak wymienię na marne to się trochę załamie

Arton widziałem że miales podobny problem z katem ile miałeś różnicy ??

i jak sobie poradziłeś z nim ??

POTRZEBUJE KONTAKTU Z ARTON pomocy!!

Opublikowano
to pochylenie powstało po jakimś puknieciu w krawężnik czy tak juz było? Byłes na geometrri? Jakie sa wartości pochylenia koła w stopniach?
Opublikowano

3 STOPNIE ZA MOCNO ODCHYLENIE NA GEOMTRII MI WYSZŁY

NIE WIEM NIE DAWNO POSIADAM AUTO I CHCE SIE Z TYM UPORAC BO ŚCIAGA I PŁYWA

Opublikowano
3 stopnie róznicy to sporo, samo ścięcie kołka i korygowanie górnym mocowaniem amortyzatora nie pomoze. Mozesz mieć skrzywiony amortyzator. Jakie są odległosci miedzy oponą a amortyzatorem z obu stron? Jak masz czas na zabawy to przełóż kompletne amortyzatory stronami (róznią się tylko miejscem mocowania łaczników stabilizatora) i sprawdż czy sie coś zmieniło.
Opublikowano
kąt pochylenia dla e46 to 20" na minusie z tolerancja +-20" i poszerzone otwory górnego mocowania amortyzatora pozwolą na niewiele wieksze korekty. Spróbuj z zamianą amortyzatorów jak pisałem wcześniej, to tylko 3 śrubki u góry i jedna na dole
Opublikowano
nic nie ściskasz, odkręcasz tylko śrubki i amortyzator ze sprężyną wychodzi w takim stanie jak na tej przykładowej aukcji, nic nie wystrzeli i nie wybuchnie :cool2:
Opublikowano
wykrecasz śrubę, która zaciska amortyzator w zwrotnicy, wysuwasz amortyzator ze zwrotnicy i po wykreceniu trzech nakrętek od góry - od strony silnika wyciągasz cały kpl. amortyzator w dół. Prościej nie potrafię. Jak zobaczysz to na"żywo" to będziesz wiedział co robić