Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie byłem dzisiaj oglądać BMW e60 2003r w automacie auto jest "lekko uszkodzone" AUTO JEST Z NIEMIEC tzn 2x chłodnice do wymiany pomalować bok wymienić błotnik , ale mniejsza o to co w nim jest do roboty, spisałem numer VIN który nie do końca wydaje mi się normalny poniżej rozpiska :

WBANC71070B628319 - nr VIN - po ostatnich 7 cyfrach na stornie REAL OEM wszytko wyskakuje okey ze auto jest z 11 miesiaca 2003 roku.

Sprawa leży w 10 cyfrze powinna odpowiadać roku produkcji samochodu na tej pozycji znajduję sie cyferka 0 ? , 3 tygodnie temu byłem z kolegą który kupił auto z 2003r i miał cyfrę 3 , dodam nawiasem że oglądałem 3 bmw z 2003 i zawsze była 3, przeszukałem całe GOOGLE + fora nic nie znalazłem .

Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź.

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Mam e60 2003 i też mam 0 w tym miejscu. Jedynie sprawdziłem jeszcze cyfrę kontrolną i niby sie zgadza. Sprawdź u siebie.

Pozdro

Opublikowano

Witam!

W tym przypadku cyfra 0 na 10 miejscu jest tzw. "wolną" cyfrą. 10 cyfra vinu oznacza rok produkcji tylko w samochodach idących do USA, Izraela Brazylii, Kanady, Argentyny, Korei, Meksyku oraz w bm-kach przed 83 rokiem (tak ogólnie bo też są wyjątki).

Pozostałe elemnty vinu się zgadzają 530D, 3l. 6 cylindrów, wyprodukowany w Niemczech

Także wszystko u was w porządku.

Pozdrawiam