Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak zdjąć osłonę dzwigni zmiany biegów w automacie,chodzi mi o ten plastik w którym jest przycisk do zmiany trybu skrzyni ??? Znalazłem jakiś temat o podobnym wątku i było tam napisane że wystarczy podważyć i wyskoczy ale próbowałem i nie chce wyjść napewno są tam jakieś zatrzaski,a nie chcę ich złamać.

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie to jest na rzepy które po prostu mocno trzymają. Spróbuj. Nawet jeśli są zatrzaski to też powinno dać się to podważyć.
Opublikowano
Podwazasz plastikowa nakladke z cyframi i aktualnym biegiem jazdy i pod nia masz 2 wkrety. A przycisk powinien wyjsc po podwazeniu, tak jak w szyberdachu. To jest to samo.
Opublikowano
Wielkie dzięki kolego 730i wiesz może jeszcze jak zdjąć sam lewarek żeby można było dostać się pod jego spód ?
Opublikowano
żadnego wkręta nie mam próbowałem szarpnąć do góry nie idzie a boję się że coś urwę,nie wiem jak jest ten przycisk zamocowany pod nią może jego trzeba jakoś zdjąć żeby ta gałka zeszła,dodam że chcę dostać się do tej ala żaluzji bo nie wiem jak to się nazywa która chodzi wraz z lewarkiem od zmiany biegów,bo przerwała mi się i mam teraz dziurę jak mam bieg na P.