Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po swapie z M43 na M52 wymieniłem licznik bo przekłamywał na obrotach, kupiłem licznik od M52 ale po podłączeniu wyświetla na liczniku napis "CODE-1" i nie działają obrotomierz i prędkościomierz. myślałem że licznik jest uszkodzony więc kupiłem inny, a w innym zupełnie to samo.

o co chodzi ? co mam zrobić ??

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

:duh: ok udało mi się dowiedzieć co i jak - otóż tak jak piszesz zegary które zakupiłem są od późnych M43 :mad2:

sorry za zamieszanie temat do usunięcia

a tak swoją drogą to rodzajów liczników jak się okazuje jest chyba kilkanaście :/

pozdr

Opublikowano

Witam

Tak, jest milion rodzajów liczników. Taki błąd się zdarza. A tematu nie usuwam, bo dla potomnych się przyda. Wszak na polskich forach BMW takiego jeszcze nie ma :)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

to może rozwijając jeszcze trochę temat ktoś będzie w stanie opisać dostępne liczniki od E36, z tego co wiem (pomijając diesle z niżej wyskalowanym obrotomierzem, M3 z czerwonymi wskazówkami i liczniki bez obrotomierza) istnieją :

- prędkościomierz do 220km/h 316, 318 z M43(wczesne) i chyba M40

- prędkościomierz do 240km/h późne M43, ale jest jeszcze inny licznik do 240km/h z 320 i 323 (ale M52) i 318is (M44)

- prędkościomierz do 260km/h (325 i chyba 320 z M50), ale ten sam licznik działa dobrze z M43, dodatkowo jest chba jeszcze do 260km/h licznik do 328

jeśli wiecie coś więcej na ten temat to piszcie

temat może byc przydatny w momencie gdy ktoś robi swapa i wymienia licznik , lub po prostu licznik się komuś zepsuł - co niestety sie zdarza

pozdr