Skocz do zawartości

320d touring wewnętrzna listwa progowa jak zamontow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem musiałem zdjąć wewnętrzną listwę progową żeby dostać się pod wykładzinę podłogi i teraz mam problem nie wiem ja zamontować ww. listwę progową. Czy trzeba listwę wcisnąć w spinki? czy wyjąć spinki siedzące w progu wcisnąć w listwę i dopiero montować?
Opublikowano
spinki z progu musisz wyjąć, nasunąć na listwę w odpowiednim rozstawie , i wtedy założyć na wcisk aż zaskoczy
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Tak-to jedna z opcji. Ogólnie wyciąganie tych spinek jest dość upierdliwe. Może się zdarzyć,że ułamiesz górna część spinki,a ona ani drgnie... Nie przejmuj się. Ostatecznym rozwiązaniem jest wepchnąć pozostałość spinki do środka progu(przestrzeń zamknięta), a następnie założyć listwę. Nie licz na zastosowanie tych samych spinek :nienie: Koszt jednej to ok.1,40PLN,więc dramatu nie ma. Powodzenia. :cool2:
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Spinki przeznaczam na śmietnik tylko nie chcę porysować progu dlatego pytam się jak najmniej inwazyjnie je wyjąć
Opublikowano

Najlepiej obcęgami. Takimi, które łapią z przodu. Tylko nie można za mocno ściskać żeby nie uciąć i trzeba podłożyć szmatkę.

Pozdrawiam