Skocz do zawartości

Jak wyciągnąć halogeny E60 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW e60 530d, model pierwszy 2004. Chciałbym wyciągnąć jutro halogeny by je wypolerować. Przerabiał ktoś temat jak najprościej można go wyciągnąć ?

PS. pochwale się, dzisiaj polerowałem reflektory:

http://imageshack.us/m/850/4222/46753092.jpg

Polecam papier mokry 800>1000>1500>2000 potem pasta automax

Opublikowano

Mistrzu - to pochwal się jak długo pojeździsz na polerowanych lampach - liczymy od dzisiaj do momentu kiedy zaczną matowieć.

Mówię serio i pytam z ciekawości. Tylko podaj wynik w postaci czasu a nie przejechanych km.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
  • Autor
Chętnie się kolego pochwale :) Pytałem o halogeny :roll:
Opublikowano
Wiem - nie ściągałem więc nie pomogę - ale z ciekawości zapytałem o lampy bo mnie ten temat tez swego czasu interesował ale zasugerowano mi (a póxniej widziałem) auto po polerce....i mi się odniechciało.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
  • Autor

też interesowałem się tym tematem troszkę i były opinie podzielone. U kolegi w lasnosie po długim czasie nic się nie zrobiło. Wiem Lanos to nie BMW ale niby klosze powinny być tu lepszej jakości, a jak dla mnie to BMW dało z tym elementem ciała, moje klosze były poszatkowane masakrycznie:

http://imageshack.us/m/59/2451/66642341.jpg

Klosze po 270tkm jazdy po autostradach, co ciekawe teraz wyglądają jak nowe, a jak będą wyglądać za miesiąc zobaczymy :) Ostatnio oglądałem f10 kilka tysięcy przebiegu i już poodbijane od kamyczków :? Ja jestem dobrej myśli- myślę je przecierać automaxem co porządne czyszczenie wozu (powiedzmy co miesiąc, dwa) moim zdaniem powinno być ok, mam szybę w motocyklu zrobiona wg tego sposobu i 2 rok wygląda dobrze, no ale tutaj świeci nam xenon.. Jak będą jakieś oznaki zużycia to na pewno napiszę :)

A jeszcze pytanko: są w ogóle szkła dostępne do tego reflektora? bo ponad 2k wydać na lampy do 7letniego auto to mnie się nie widziało :)

Pozdrawiam

ps. Pierwszą twoją odpowiedź odebrałem trochę jak atak na mnie, no ale może bezpodstawnie, przepraszam :)

Opublikowano

polerka to tyko kwestia czasu, że znów szybko zmatowieją. nie zdecydowałbym się na to.

jeśli chodzi o halogeny to domyślam się, ze jest podobnie jak w E90, trzeba odkrecić plastikowe nadkola, wystarczy kilka śrubek i przz odchylone nadkole powinieneś się dostać do wnętrza zderzaka w okolicy halogenów

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

A ja zapytam z ciekawości:

Zauważyłeś może po polerce lamp poprawę świecenia w nocy?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc z halogenami, wezmę się za to po weekendzie.

Co do świecenie nie widzę różnicy. Wcześniej dobrze świeciło i dalej dobrze świeci :)