Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sam mam używki z sedana okładziny i cylinderki były okej i to było mi potrzebne bo reszta faktycznie nie pasowała.
Opublikowano
Ale mi chodzi o ten zestaw z allegro do ktorego link podalem wczesniej. Chce go kupic ale nie wim czy spasuje:(
Opublikowano
Skoro sprzedawca mowi ze NIE PASUJE to NIE KUPUJ. Chyba ze masz zaufanie do opinii przypadkowych, nieznajomych osob. Czyli... nadal ryzykujesz :P
Opublikowano
Dlatego pytam was o zdanie:D No ale popatrzcie na ta aukcje....rozmiary nie sa takie jak w compactach?
Opublikowano
Nie wiem, nawet jakbym zmierzyl to tylko wymiary zewnetrzne, beben ma pewnie tyle lat co i auto wiec pomiar srednicy od strony roboczej moglby byc mylacy
Opublikowano
Wiem ze mierzenie po latach eksploatacji jest bez sensu ale dam ci przykład dwóch aukcji na których sprzedają bebny +szczeki...O dziwo na obu podana średnica bębna hamulcowego wynosi 228,5 mm. Nie czepiał bym się ale na jednej aukcji jest napisane wyraznie że komplet pasuje do ...- BMW 3 Compact (E36) 03.1994 - 08.2000 , mój jest z 96 roku więc łapie się w roczniku. Natomiast mądra głowa z drugiej aukcji odpowiedziała mi na gg że zestaw nie bedzie pasował do mojego auta:/ Rozmiary te same jedyna róznica jest taka ze na pierwszej aukcji dodatkowo sa cylinderki w zestawie.
Opublikowano

Seryjnie ma 228.5 mm.

To jest lista samochodów, do których pasują bębny hamulcowe z 316/318 z 1992r.:

http://realoem.com/bmw/partxref.do?part=34211159486&showus=&showeur=1&series=E36

Compact w nich występuje, więc powinno pasować.

Niemniej jednak, jeśli sprzedawca mówi, że nie będzie pasować, to weź pod uwagę, że jeśli faktycznie coś nie będzie pasować, to nie uwzględni Ci reklamacji - bo przecież powiedział.