Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem po chipie w mojej bmw :(

Oczywiście nie ja ją chipowałem, umiem tylko sprawdzić błędy i parametry i nic więcej.

Zaraz po chipie mi się to zaczęło dziać i pojechałem do tego gościa i stwierdził że przepływomierz na 100% mam padnięty i to przez to, więc go kupiłem za 520zł =/ i dalej nic.

A wspomnę jeszcze że ten błąd wyskakuje tylko przy delikatnej jeździe a jak deptam to jest wszystko OK.

http://images50.fotosik.pl/874/168b30cf42a5908bm.jpg

Takie coś odczytałem z programu INPA

Proszę o pomoc co mam z tym zrobić :(

Opublikowano
a na jakiej podstawie stwierdził że na 100% przepływomierz? Błąd dotyczy EGR-u, skoro pokazuje za niską masę powietrza to wygląda na to, że EGR się nie zamyka. winny może być sam zawór albo zaworek nim sterujący
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Nie wiem na jakiej podstawie tak stwierdził no ale wyglądał na konkretnego gościa więc myślałem że to sprawdził.

A jest taka opcja ze przy chipie wyłączył EGR i stąd ten błąd?

Opublikowano
nie bardzo. chip nie na tym polega, żeby odłączał egr. A jeśli by już coś z nim kombinował, to przy zamknięciu by była za dużą masa powietrza. A masz za małą. A jak koleś tak wymyśla bezpodstawnie na jego widzi mi się, to za co mu płacisz. naciąga cie na niepotrzebne koszta.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
nie bardzo. chip nie na tym polega, żeby odłączał egr. A jeśli by już coś z nim kombinował, to przy zamknięciu by była za dużą masa powietrza. A masz za małą. A jak koleś tak wymyśla bezpodstawnie na jego widzi mi się, to za co mu płacisz. naciąga cie na niepotrzebne koszta.

Wiesz wział kase za podciąganie. i później kazał kupić przepływkę to kupiłem ale nie u niego i sam ją wymianiałem.

A wiesz może czy da się z INPA sprawdzić EGR? Bo mam ją po niemiecku to tak nie bardzo wiem co i jakie opcje.

Opublikowano

a czy sterownik miales juz po reprogramacji przed chipem czy nie, bo jak nie to darmowa twoja robota, kasa w bloto.

ogolnie egr nie powinno sie usuwac , ale po zastosowaniu zamiennika tez musialem to zrobic, zrob to samo i dodatkowo pozbadz sie kataliztorow.

.
Opublikowano

po pierwsze gość który Ci to robił powinien sprawdzić jaki masz soft stary czy nowy .... potem przepływka .... jeśli gość się zna i zajrzałby w odpowiednią mapę widziałby że soft jest stary i wymaga przeskalowania osi jednej z map ...

co do EGR to da radę usunąć go programowo ale ja osobiście tego nie ruszam bo nie widzę takiej potrzeby .... jeśli masz gdzieś ten soft zapisany od niego albo uda Ci się zdobyć co Ci wgrał to chętnie się wypowiem na jego temat ....

i najważniejsze pytanie ile zapłaciłeś za modyfikację ....?????

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Raczej sterownik był oryginalny więc pewnie nie było nic w nim grzebane.

Dzwoniłem do niego i powiedział że EGR wyłączył. A Mój oryginalny soft ma na kompie i ma mi zgrać. A co do jego modyfikacji to podaj jakąś instrukcje jak go zgrać to go ściągne z samochodu. A zapłaciłem mu 600zł

Opublikowano

poszło na PW...

i ciekawe czy gość sam obrabiał Ci ten soft czy wgrał Ci jakiś program z netu ... spytaj się o ile podniósł ciśnienie turbo ??? :lol:

Chiptuning Łódź

Opublikowano
i ciekawe czy gość sam obrabiał Ci ten soft czy wgrał Ci jakiś program z netu ... spytaj się o ile podniósł ciśnienie turbo ??? :lol:

pewnie że sam robił :) , przecież to specjalista który robi chip tuning na uszkodzonej przepływce, a dopiero potem mówi że trzeba ją wymienić "bo przecież jest uszkodzona"..... bez komentarza...

Opublikowano

pewnie że sam robił :) , przecież to specjalista który robi chip tuning na uszkodzonej przepływce, a dopiero potem mówi że trzeba ją wymienić "bo przecież jest uszkodzona"..... bez komentarza...

Właśnie tak to jest jak się człowiek nie zna i myśli że ktoś inny go w chuja nie zrobi :(

Tak wogóle to mam przepływkę do sprzedania jak by ktoś chciał :D

Jade jutro do niego niech oddaje kase bo to szkoda się denerwować :|

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś otrzymałem do sprawdzenia soft który ma kolega w dex88 wykonany przez " profesjonalnego " fuck tjunera .....

ludzie to na prawdę nie jest takie proste .... po zajrzeniu do środka aż boję się o to auto .... mapy turbo podniesione dosłownie całe o jakąś wartość , ruszane mapy zaworka turbo jak i egr - nie wiem po co , raczej ten Pan nie wiedział jak to działa .... najważniejsze mapy nie ruszone !!!! limitery jakoś dziwnie policzone wartości chyba z kosmosu .... ogranicznik momentu zabije niedługo sprzęgło ... ale cóż POLSKA.....

AHA napisz do kogo nie jeździć ....

Chiptuning Łódź