Skocz do zawartości

piszczalo potem smierdzialo a dzisiaj mnie holowali Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM mam probelm z moim bmw e39 2.0 benzyna...wczoraj cos w aucie zaczelo piszczec,,jechalem do pracy...ale czulem jakby plyn chlodniczy w samochodzie..dzisiaj wracam z pracy i widze ze temperatura mi wzrasta i jest bliska czerwonego pola,więc zatrzymalem się,otwieram maske,,a tam silnik zachlapany niewiadomo czym..ochlapany byl alternator i prawa i lewa strona,,,zauwazylem ze jest malo plynu..odczekalem auto wystyglo i dolalem..potem uruchomilem moje bmw i zauwazylem ze cos cieknie i chlapie po silniku,jeszcze nie zdiagnozowalem miejsca..i do tego cieklo ciurkiem z dolu..auto oczywiscie zabralem na lawecie ...i teraz zastanawiam sie co jest przyczyną czy macie koledzy pomysl..Pozdrawiam Dawid
Opublikowano

jak bedzie zimny nalej plynu odpal i sprawdz skad cieknie, wymien to co peklo, nalej plynu, odpowietrz i jezdz

a pytanie jest mocno lakoniczne wiec i odpowiedzi ciekawej sie nie spodziewaj

Opublikowano
pewnie waż sparciał zrobiła się dziura :)

Pewnie tak ,i to było by najlepsze,tylko nie wiadomo czy silnika nie przegrzałeś?

Uzupełnij plyn,potem obserwuj na wolnych obrotach gdzie leci

zobacz też czy nie ma oleju w płynie i odwrotnie,jak tak to głowica pęknięta,to jeden z czarniejszych scenariuszy ale to pewnie jakiś wąż :cool2:

Opublikowano
A moze rozwalila sie pompa ukladu chlodzenia? Pasek sie slizgal na zablokowanej pompie, stad piszczenie i smrodek, no i pocieklo z rozszczelnionej pompy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg