Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanko...Chcę sobie zrobić lift mojego e38, i zastanawiam się, czy zamiast wymieniać całe lampy jest możliwość tylko zmienić szkło samego reflektora na poliftowe? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w związku z tym to dajcie znać, bo po co miałbym niepotrzebnie tracić kasę
Opublikowano

Po pierwsze nie tylko różnica jest w przednich lampach ale od początku:

1 Musisz kupić całe lampy poliftowe bo są zupełnie inaczej wyżłobione u dołu więc samych szkieł nie da rady wymienić

2 Różnią się przednie błotniki i kierunkowskazy bo sa mniejsze

3 Listewki pod przednimi lampami są inne

4 Tylne lampy są "kryształkowe" w poliftowych wersjach

5 Doły zderzaków w polifcie są lakierowane pod kolor auta a w przedliftowych są czarne

6 W przedliftach progi masz pomalowane czarnym barankiem a w policie masz plastikowe nakładki i wypełnienia dolne w drzwiach inne również w kolorze auta

7 Inny jest jest równiez grill(nerki)

i to chyba wszystko o ile się nie mylę ale juz nie pamietam

Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
dokładnie, o tej listewce zapomniałem, ale i tak przeróbka jest nieopłacalna bo nie wiem czy w poliftach nie było tylko xenonów i ringów
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
sprawa błotników tylnych lamp kierunków grilla itp itd jest oczywista! chodziło mi o to tylko żeby same lampy zrobić na poliftowe zamieniając w nich szkła, a resztę wymienić normalnie, bo jednak soczewki po liftowe ciężko kupić za dobre pieniądze:(