Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poprosiłem o rozkodowanie VINu auta, które już kupiłem i muszę wymienić z tyłu amorki. Po rozkodowaniu VINu pokazała się taka opcja S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe . Jako że nie znam się za bardzo na BMW moje pytanie, czy to znaczy że auto wyjechało z fabryki na bilsteinach b6 i sprężynach eibach ? Jeśli to są b6 to było by ok bo oddałbym je do regeneracji i nie musiał kupować nowych. Dodam tylko że docelowo zastanawiam się nad przodem i tyłem b6/b8 i do tego eibach pro kit. Czy to prawda że tylne zawieszenie jest identyczne jak do e30 ?

Opublikowano
no tak ale z tego co wszędzie się pisze to jak będę szukał amorków na tył to spokojnie mogę kupować te z e30 ?? no i nadal nie wiem jakie zawieszenie oznacza ta opcja, którą podałem wcześniej, jakie komponenty wchodzą w skład tego zawieszenia. Czy inne są tylko amorki i sprężyny czy stabilizatory też ?
Opublikowano
kiedyś też tę sprawę rozpatrywałem i pytałem... wg tego co udało mi się ustalić i co sam zauważyłem kwestia zawieszenia sportowego to jedynie sprężyny i amorki, reszta jak w zwykłych Compactach... :)

- Bóg stworzył BMW bo wie co dobre.

- A pozostałe samochody?!

- Bo wie co to poczucie humoru :D

BMW E36 318ti Compact z silnikiem M44B19 w kolorze "Magnetic Blau"... mrrr... ;)

http://www.motostat.pl/user_images/31525/icon3.png