Skocz do zawartości

Przyciemnianie szyb - teraz czy wiosną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie do klubowiczów którzy mają przyciemniane szyby w swoich BMW. wiem że jest dużo postów na ten temat i wiele poczytałem ale mam takie pytanie. chce przyciemnić szyby w E-30 ( szybe tylna i szyby w tylnych drzwiach) chce wiedzieć czy są jakieś przeciwwsazania w związku z pogodą. Otóż nie wiem czy zrobić to teraz (drugi dzień pada śnieg) czy poczekać do wiosny. Czy to że jest zimno może jakoś zle wpłynąć na jakość? oczywiscie nie bede tego robił sam tylko w jakiejś firmie ( przy okazji jak znacie jakąś godną polecenia w Krakowie to prosze podać i ile mniej więcej wezmą za te trzy szyby)

prosze o poradę

pozdrawiam i dziekuje. :modlitwa: :modlitwa:

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Noooo, było już tego trochę.

Ja nie jestem za przyciemnianiem szyb. Jednak uważam, że jak dajesz do profesjonalistów to czy zima, czy lato, to powinni to tak zrobić, żeby było bardzo dobrze. Jak nie zrobią, to dupy, a nie profesjonaliści.

W poprzedniej E34 miałem zaciemnione szyby z tyłu i boczne tylne. Masakra, szczególnie zimą nic nie widać przy na przykład cofaniu. Tylko w słoneczny letni dzień nie było problemów. Skołuj sobie oryginalną roletę na tylną szybe i już, jak potrzeba to ją zwiniesz, żaden policjant się nie przyczepi, a Ciebie i tak od przodu nie będzie widać. Teraz tak mam. I tak nie widać, kto jedzie. Z boku widać, ale przy przyciemnionych tylko wylnych szybach będziesz miał ten sam efekt.

Kai
Opublikowano
oddając do firmy która się tym zajmuje to nie ma znaczenia czy jest wiosna,zima czy lato więdz śmiało możesz startować do nich :cool2: _kai_ powiedz mi to jak ty miałeś te szyby przyciemnione że zimą nic przez nie niewidziałeś :?: musiały być max ciemne,przeciez zimą lepiej co kolwiek widać bo jest śnieg,ja mam przyciemnione i widzę wszystko bezproblemowo ,oczywiście nie mam max czarnych tylko na wszystkich jednakowo nawet na przednich,po sprawdzeniu mam prawie 70% przenikalności tzn. z przednimi mieszcze się w normie prawie bo przednie mogą być przyciemnione 30%,a tylnie 70% ale to za czarno jest w aucie wiem bo miałem tak w innym samochodzie i był grobowiec :mrgreen: a teraz mam leciutko i jest miodzio :mrgreen:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
_kai_ powiedz mi to jak ty miałeś te szyby przyciemnione że zimą nic przez nie niewidziałeś :?: musiały być max ciemne,przeciez zimą lepiej co kolwiek widać bo jest śnieg,ja mam przyciemnione i widzę wszystko bezproblemowo

Nie mam pojęcia, taką kupiłem. Miała nawet atesty firmy 3M ponalepiane. Jakiś papier nawet na to był (niemiecki). Żaden policjant się nie przyczepił, jak przeczytał te nalepki (kwitka nie chcieli nawet). Jednak mimo prawdopodobieństwa legalności mnie to bardzo denerwowało. W ogromnej większości przypadków parkuję tyłem i zawsze wieczorem kończyło się na tym, że otwierałem drzwi i patrzałem, gdzie ja w ogóle jadę :) Dlatego sugeruję roletę, bo według mnie jest praktyczniejsza.

Kai
Opublikowano

Strobik ja przyciemniałem obydwie moje Bety w Kraku w firmie

Car Solar ul.Chorzowska 6 (albo 8),

zresztą lukaj na ich stronę

www.carsolar.com.pl

naprawdę pełen profi - umieją rozebrać e30 i poskładać tak jak było (u mnie problem bo jedna i druga coupeta) - targuj się ... cen Ci nie podaje,bo to zależy od wielu czynników...

_Kai_ nie porównuj e30 do e34. W 5 wystarczy opuścić żaluzję i już jest nastrój a e30 bez folii to totalne akwarium - musi być przyciemniona...

pzdr

Opublikowano

Panowie zależy co kto lubi.Jeden przyciemnia szyby po to aby tylko fajnie autko wyglądało a drugi po to aby furka się w środku nie grzała za mocno.Osobiście powiem że u mnie tylne szyby mają 30% przepuszczalności a od kierowcy 50% i w autku nie jest ciemno.Jest bardzo fajnie i w Warszawie chłopaki wzieli za to 350zł.

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie zależy co kto lubi.Jeden przyciemnia szyby po to aby tylko fajnie autko wyglądało a drugi po to aby furka się w środku nie grzała za mocno.Osobiście powiem że u mnie tylne szyby mają 30% przepuszczalności a od kierowcy 50% i w autku nie jest ciemno.Jest bardzo fajnie i w Warszawie chłopaki wzieli za to 350zł.

Pozdrawiam

a mozesz mi dac namiar?? ile to robili?? daja auto zastepcze??

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Robią to bardzo szybko i dokładnie i zajmuje to jeden dzień.I przede wszystkim gościu potrafi doradzić a nie" jaki chcesz to masz"Tel.0604591593.

Pozdrawiam

Opublikowano
oddając do firmy która się tym zajmuje to nie ma znaczenia czy jest wiosna,zima czy lato więdz śmiało możesz startować do nich :cool2: _kai_ powiedz mi to jak ty miałeś te szyby przyciemnione że zimą nic przez nie niewidziałeś :?: musiały być max ciemne,przeciez zimą lepiej co kolwiek widać bo jest śnieg,ja mam przyciemnione i widzę wszystko bezproblemowo ,oczywiście nie mam max czarnych tylko na wszystkich jednakowo nawet na przednich,po sprawdzeniu mam prawie 70% przenikalności tzn. z przednimi mieszcze się w normie prawie bo przednie mogą być przyciemnione 30%,a tylnie 70% ale to za czarno jest w aucie wiem bo miałem tak w innym samochodzie i był grobowiec :mrgreen: a teraz mam leciutko i jest miodzio :mrgreen:

Jankes to teraz jaką pokazuje ci miernik przenikalność :?: Ile % bo już sie pogubiłem.Ja bede przyciemniał szyby ale na wiosne bo teraz czarno to widzę,obawiam ze zle by mi sie jezdziło wiec wole to testować i sie uczyć jak bedą lepsze warunki na dworze

Opublikowano

dzieki wielkie za dobre rady. jeszcze pomyśle czy zrobie to teraz czy na wiosne ale chyba poczekam do nowego roku. miedzy świetami a sylwestrem musze jechać na przegląd więc lepiej poczekam a może bedzie pare ciepłych dni po nowym roku. jeśli chodzi o widoczność to się nie obawiam bo teraz są folie które od środka nie zmieniają widoczności(10%ciemniej) a od zewnątrz rewelacja. widziałem kilka e34 z przyciemnionymi szybami w całym aucie(oprócz przedniej oczywiscie) i efekt jest naprawde świetny ale mi w e-30 wystarczą tylne. u mnie była roleta z tyłu ale od słońca zrobiła sie taka brzydka jak sitko i jak kupowałem auto to jeszcze w Niemczech koleś z AutoHaus"u kazał mi to zdjąć żebym sie nie ośmieszył (naprawde brzydko to wyglądało) może i bym założył ale nowa kosztuje tyle co przyciemnienie a używka -niechce.

jeszcze raz dzieki jak przyciemnie to napisze ile zapłaciłem.

pozdrawiam

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

Opublikowano
w tej chwili mam przednie przyciemnione niewiele ponad 30% zresztą wszystkie tak mam tylne też :cool2:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.