Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sytuacja ma się następująco. Wczoraj jadę sobie z włączonymi wycieraczkami i po chwili wycieraczki zatrzymały się na środku szyby. Następnie włączyłem je ponownie zaczeły chodzić i znów po kilku machnięciach zatrzymały się ponownie już trochę niżej. Dojechałem do domu i na postoju je załączyłem i nie można ich wyłączyć manetką przy kierownicy tylko trzeba zgasić kluczyk i dopier się zatrzymają w dowolnym miejscu nie wracają do punktu zero. I zauważyłem że niedośc że ich nie mogę wyłączyć to nie zmieniają,się biegi wycieraczek chodzą z tą samą prędkością. Załączam je tym np czujnikiem deszczu chodzą z jedną prędkością, biorę manetką na dół żeby je wyłączyć a one chodzą i nie wyłączają się a po chwili stają w dowolnym miejscu.Próbę robiłęm na postoju. Pomóżcie Panowie bo jak sobie poczytałem o serwisach i kosztach to jestem przerażony. Samochód dopiero kupiłem i już problem. jeszcze jeno gdzie są bezpieczniki w tym bmw e 60 z 2004r.. Bo czytałem o jakimś przekaźniku od wycieraczeki i module. Może mi ktoś coś doradzi bo nie wiem do kogo się udać. Pozdrawiam i oczekuję na pomoc.
Opublikowano
Sytuacja ma się następująco. Wczoraj jadę sobie z włączonymi wycieraczkami i po chwili wycieraczki zatrzymały się na środku szyby. Następnie włączyłem je ponownie zaczeły chodzić i znów po kilku machnięciach zatrzymały się ponownie już trochę niżej. Dojechałem do domu i na postoju je załączyłem i nie można ich wyłączyć manetką przy kierownicy tylko trzeba zgasić kluczyk i dopier się zatrzymają w dowolnym miejscu nie wracają do punktu zero. I zauważyłem że niedośc że ich nie mogę wyłączyć to nie zmieniają,się biegi wycieraczek chodzą z tą samą prędkością. Załączam je tym np czujnikiem deszczu chodzą z jedną prędkością, biorę manetką na dół żeby je wyłączyć a one chodzą i nie wyłączają się a po chwili stają w dowolnym miejscu.Próbę robiłęm na postoju. Pomóżcie Panowie bo jak sobie poczytałem o serwisach i kosztach to jestem przerażony. Samochód dopiero kupiłem i już problem. jeszcze jeno gdzie są bezpieczniki w tym bmw e 60 z 2004r.. Bo czytałem o jakimś przekaźniku od wycieraczeki i module. Może mi ktoś coś doradzi bo nie wiem do kogo się udać. Pozdrawiam i oczekuję na pomoc.

sprawdź mechanizm wycieraczek

auto trochę latek już ma, mógł skorodować i opory są zbyt wielkie

przerabiałem ten temat w innym aucie

jakiś czas temu na forum ktoś miał problem z wycieraczkami i problemem okazał się właśnie skorodowany mechanizm

pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie moim problemem, mam tylko dylemat czy usterka jest mechaniczna czy elektroniczna.

ja stawiam na mechaniczną

a co się dzieje gdy włączysz wycieraczki na pierwszy bieg ?

pozdrawiam

Opublikowano

Mechanizm wycieraczek - a dokładniej regulator silniczka :)

Przerabiałem ten temat dwa miesiące temu z IDENTYCZNYMI objawami .

Pomaga jedynie wymiana mechanizmu - znajdź na Allledrogo w miarę młody (ja znalazłem z 2008 r.) za 280PLN z przesyłką.

Tylko zwróć uwagę na poprawny montaż - zapamiętaj jak były ustawione stare w pozycji zero i tak samo mają być ustawione nowe - gdyż przy złym ustawieniu może zabrać 1cm powierzchni szyby i nie będziesz wszystkiego widział.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
odpowiem jutro bo dziś jadę do mechanika zobaczymy co stwierdzi. Od wczoraj nie włączam wycieraczek bo spoczeły w punkcie zero i tak je zostawiłem. jak poznam przyczynę to napiszę.