Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie jak w temacie - jaką podkładkę zastosować żeby nie porysować lakieru anteną?

foliowa, magnetyczna, nakładka gumowa na podstawę anteny czy może coś innego jeszcze?

Opublikowano

mam oryginalną gumę, która była na magnesie + wycięta pianka 2mm do paneli podłogowych :mrgreen: zdaje egzamin, trzyma mocno praktycznie bez różnicy czy pianka jest czy jej nie ma, przy okazji nawet jak znajdzie się delikatny paproch to wciśnie się w piankę a nie w lakier

przy okazji tą samą piankę wykorzystuje jako podkład do wyrównania powierzchni przy stawianiu akwariów od małych 25l do 240l :) w celu zabezpieczenia szkła przed naciskiem punktowym i pęknięciem

Potrzebujesz coś do akwarium słodkowodnego lub morskiego ? pisz na pw :)

Serwis, zakładanie, projektowanie - akwarystyka słodko i słonowodna

Opublikowano

ciekawa sprawa z tą pianką...

Chyba mam trochę z ostatniego remontu to zastosuję się do Twoich wskazówek

Opublikowano

Ja używam tej która jest z anteną - gumowa podkładka pod podstawę magnetyczną. Po co kombinować? Grunt to jest sprawdzać, czy guma nie jest popękana, bo wtedy antena może porysować nam lakier.

Pzdr.

Opublikowano

najlepsza jest folia.jest ona w miarę na stałe klejona do lakieru,

zdejmowane nakładki wcale nie gwarantują nieporysowania,zawsze jakieś ziarno piachu może się dostać.

a pozbycie się folii także jest łatwe. podgrzewasz suszarką i schodzi bez problemu.

Ja używam tej która jest z anteną - gumowa podkładka pod podstawę magnetyczną. Po co kombinować? Grunt to jest sprawdzać, czy guma nie jest popękana, bo wtedy antena może porysować nam lakier.

Pzdr.

folię stosuję dodatkowo

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg
Opublikowano

A zdajesz sobie sprawę jak wygląda lakier pod taką folią po .. np. 2 latach? :roll: wiosna/lato/jesień/zima kiedyś też przerabiałem folę w moim pierwszym aucie, a później kolejno w e46 i obecnie w e90 stosowałem/stosuję samą gumę. Ja nie nakładam bezpośrednio anteny na klapę, tylko czyszczę gumę i tak jak napisałem w poprzednim poście sprawdzam czy nie jest popękana. Nic się nie rysuje. :cool2:

Pzdr.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
a ja używam gumy, którą dostałem z anteną oraz w Real kupiłem magnetyczną podkładkę za całe 8 zł:) i muszę przyznać że zestaw się bardzo dobrze spisuje:)
Opublikowano
Ja aktualnie używam gumy która była na wyposażeniu anteny. Zastanawiam się tylko czy nie warto na zimę nakleić na klapę dodatkowo folię przezroczystą i na wiosnę ją zdjąć. Zimą wiadomo czasem jest śnieg/lód na klapie i nie zawsze jest jak przymocować antenę, a skrobanie lakieru oczywiście odpada. Co sądzicie o takim pomyśle?