Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mój nowy nabytek e30 (pierwszy samochód)

I od razu problem . Chodzi o to włożyłem dziś używany akumulator Samochód odpalił od reki .

Pokręciłem się godzinkę po mieście , następnie zgasiłem go na 30 min . Po probie odpalenia (nawet nie kręcił) było tylko "pyk" kontrolki . Odpaliłem go z po pychu . Pojeździłem z 30 min zgasiłem na 15 min i to samo nawet nie kreci . po probie odpalenia od razu po zgaszeniu odpala bez problemu . Nie wiem czego to wina nie znam się zbyt na tym . dlatego proszę was o pomoc . Dodam że stary akumulator tez nie odpalał gdy go odpaliłem z kabli i pojeździłem jakiś czas następnie zgasiłem i (i od razu)próbowałem odpalić nic. Tylko był pyk dlatego zmieniłem akumulator ale nadal to samo ;/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podjedź do sklepu lub warsztatu gdzie robia pomiary mocy akum. pobór pradu w aucie. Moze byc wina aku. a moze być jakies przebicie w instalacji. Ale najlepiej podjechac do jakiegos elektryga. Sprawdzenie duzo nie kosztuje. a masz pewnosc.
Opublikowano

brak masy?

albo rozrusznik skoro tylko "cyka" a wszystko inne swieci i dziala

Opublikowano

witam.

możesz mieć też jakiś pobór prądu... jakiś odbiornik Ci cały czas pracuje po zgaszeniu samochodu... ja miałem taka usterke...

Opublikowano

Jeśli słyszysz "pyk"

to jest to w rejonie rozrusznika / z bendixem .

1. Przeczyść tamte styki

Jak nie pomoże , to bendix coś felerny ...

lub

2. Może być tak , że szczotki się kończą / w rozruszniku

/szczotki są po ok.5zł ..., tak coś pamiętam .../

Ale to robota "elektryczna" . Trzeba mieć lekką wprawę ...

panta rei