Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam takie smieszne pytanko..podczas zachaczenia zderzakiem o kraweznik wypadl mi halogen ze zderzaka przeciwmgielny...i nie mam pojecia jak go spowrotem wlozyc zeby sie pewnie trzymal?? czy potrzeuje do tego kanalu ??czy to sie jakos zachacza od tylu zderzaka(od wewnatrz) o tą blaszke na halogenie?? Edytowane przez woytaz_gdy_elb
Opublikowano

Halogen ma taką ramkę przykręcaną do zderzaka i to w nim jest mocowanie halogenu. Gdy masz halogen wyjęty to po zewnętrznej stronie w ramce halogenu, czyli w zderzaku powinny być widoczne dwa wślizgi (u góry i u dołu) a po wewnętrznej jest zaczep ruchomy który blokuje halogen, dzięki blaszce na nim napierającej ten zaczep.

Nie pogubiłeś się :?: :?: :D

Opublikowano
nio oki chyba mniej wiecej jarze :) czyli tak rozumiem ze musze odkrecic ramke od zderzaka..zamocowac halogen w ramce za pomoca zaczepu i pozniej ramke przykrecic do zderzaka..pewnie jakos na kanale od spodu(od wewnatrz zderzaka)..?? :)
Opublikowano

No i mnie nie zrozumiałes.

Ramka ma już być przykręcona do zderzaka a halogen zakłada się na końcu.

Pisałem o zaczepach jakie powinny byc w ramce, o które halogen musi się trzymać i zaskoczyć.

Zakładasz halogen najpierw zewnętrzną stroną w takie dwa ucha w ramce i wewnętrzną stronę halogenu wciskasz, aż zaskoczy o ten "hebel" w ramce.

Wewnętrzna, a zewnętrzna częśc halogenu to od środka auta i od jego zewnętrznej strony awięc od koła.