Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że obroty silnika są częstym tematem na forum ale pozwólcie że przedstawię wam swój przypadek. Zawsze przy odpalaniu obroty skaczą a pedał gazu nie jest do końca zgrany z ruchami silnika. Daje gaz do dechy a silnik chodzi nie tak jak trzeba i szarpie wozem w nieoczekiwanych momentach. Myślałem że to wina nieszczelnej rury wydechowej albo silniczka krokowego ale nie... No i dochodzi do dziwnych odgłosów w tłumiku jakby jakieś wybuchy... Silnik nie chodzi jednostajnie tylko przerywa... Tak jest po przejechaniu 2 kilometrów a potem wszystko ok... Czyżby przepływomierz czy raczej świece?? Z góry dzięki za odpowiedź.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Zarabiasz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Prawdopodobnie za uboga mieszanka przy zimnym silniku. Możliwości jest wiele. Najbardziej prawdopodobne to czujnik temperatury, sonda lambda, źle ustawiona instalacja gazowa jeżeli ją masz.
Opublikowano
Właściwie to bez znaczenia że o każdym silniku było pisane, bo jesli chodzi o te objawy to przyczyny w kazdym benzyniaku w e36 beda te same, czyli lista czujnikow podobna jak nie sama(w sensie ze kazdy mial np, krokowiec czujnik temp itp, nie ze ten sam do kazdego pasuje :P)