Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co to może oznaczać? Koleś z ASO powiedział, że w ten sposób komputer pokazuje niedoładowany akumulator. W instrukcji takiej informacji nie znalazłem. Dziwne, bo auto odebrałem kilka dni temu i trochę nim pojeździłem. Nie ma możliwości, żeby nie zdążył się przez ten czas naładować do pełna... Autko używane, trochę postało, ale bankowo aku miał sporo czasu na naładowanie się.
Opublikowano

kiedy czasem Ci się otwiera ta szyba do połowy?

przy otwieraniu drzwi czy w czasie jazdy?

jeżeli przy otwieraniu drzwi to czasem poprostu dwukrotnie klikasz otwarcie auta na pilocie, taka opcja

jeżeli czasem w czasie jazdy lub co gorsza w czasie postuju na parkingu sie otwiera ta szyba - to powzażniejszy problem,

Opublikowano

U mnie szyba samoczynnie się otwierała zarówno przy otwieraniu auta zarówno z pilota jak i z kluczyka, przy zapłonie, podczas jazdy - na szczęście nie na postoju :P

Trwało to przez 3-4 dni po postoju auta przez tydzień na wzniesieniu podczas dużych opadów. Ustąpiło samoczynnie jak ręką odjął :P

Oczywiście przyczyna może być całkiem inna, ale z tym akumulatorem to trochę śmieszne...

Opublikowano

Nie chłopaki, żadne z powyższych.

Wciskamy w kluczyku centralny zamek, otwieram klamką drzwi - to normalnie w E81 minimalnie się uchyla szyba, bo inaczej by się nie dało otworzyć drzwi :)

Tutaj czasem przy otwieraniu klamką uchyla się do połowy i po zamknięciu drzwi wraca do góry - zarówno strona kierowcy jak i pasażera.

Niby koleś mówił, że komp w taki sposób informuje o za niskim napięciu akumulatora w spoczynku po np. całonocnym postoju auta bądź krótkiej jeździe (np do sklepu i do domu).

Autko jest z 2008r, 1 rejestracja w 2009, teraz stało na parkingu bmw z 2 miesiące zanim je kupiłem.

Możliwe, że przez te postoje i system start/stop (który ja zawsze gaszę) po prostu aku już kończy swojego żywota.

Zrobiłem po zakupie 300km w 2 dni, więc nie ma siły, żeby się nie doładował do pełna.

Tyle że w instrukcji nic nie piszą o tego typu informowaniu o słabym aku...

Zobaczymy co na to ASO, auto kupiłem z serii premium selection, więc otrzymuję od nowa 24 miesiące gwarancji, to najwyżej niech wymieniają i tyle...

Opublikowano
Nie chłopaki, żadne z powyższych.

Wciskamy w kluczyku centralny zamek, otwieram klamką drzwi - to normalnie w E81 minimalnie się uchyla szyba, bo inaczej by się nie dało otworzyć drzwi :)

Tutaj czasem przy otwieraniu klamką uchyla się do połowy i po zamknięciu drzwi wraca do góry - zarówno strona kierowcy jak i pasażera.

...

nic ci sie nie dzieje poza nieznajomością instrukcji obsługi

- gdy przyciskasz raz otwieranie drzwi na pilocie - szyba schodzi na 3 cm

- gdy przyciskasz dwa razy otwieranie drzwi na pilocie - szyba schodzi do połowy i po zamknięciu drzwi wraca do góry, ta funkcja jest po to aby łatwiej się wsiadało i żeby róg szyby nie znalazł się w twoim oku

aku nie ma nic do tego, radzę zmienić mechanika

Opublikowano

Może tego nie napisałem, ale zawsze wciskam tylko raz. Niekoniecznie przy pierwszym otwarciu drzwi szyba się do połowy zamyka. zatrzasnę drzwi czy to kierowcy czy pasażera bez zamykania auta i znowu otwieram i to samo.

Raz się tak robi, a raz nie...