Skocz do zawartości

e39 523i lusterko lewe regulacja,przetarta kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z lusterkiem lewym nie da się wyregulować go tzn chce przesunąć jeszcze bardziej w lewo abym widział bardziej lewy pas, a dalej się nie da za to jak chce dać je w prawo to mogę nawet pasażera zobaczyć dodam że jak kupiłem auto to było tam jakieś wieśniackie lusterko i kazałem zmienić na ori które było w bagażniku i chciałem się zapytać czy jest możliwość regulacji całego lusterka albo czy da się jakoś źle je zamontować może blacharz źle to zrobił :duh:

Zobaczyłem ostatnio że przeciera mi się kierownica jest na to jakiś sposób, aby ją zregenerować? Bo już staje się nieprzyjemna w dotyku

z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

Opublikowano
W kwestii kiery to bardzo drobny papier ścierny, przeszlifować to co i tak odłazi, odtłuścić np. acetonem, Renoskór z 3 warstwy i będzie gitara. Sprawdzone u mnie i u kilku innych osób. Tu możesz zobaczyć jak było u mnie przed renowacją, a jak po: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77174&start=40
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co do lusterka, mam ten sam problem, żeby coś w nim zobaczyć, muszę go ręką odchylić, razem z obudową.

Kumpel mi mówił że mogę mieć lusterko od anglika założone, przez co taka lipa jest.

Mocno mnie to irytuje, przjadę przez wertepy i lusterko wraca na swoja pozycje, przy wyższej prędkości tak samo i znowu nic nie widzę.

Do tego nie działa mi na nim pamięć. Na prawym jest w porządku, a lewe nie reaguje.

Opublikowano
  • Autor

kurde u mnie jest to samo :mad2: z tym lusterkiem i nie wiem jak dać temu rade niedługo rozbiorę wszystko może blacharz źle zamontował może coś trzeba podłożyć aby było bardziej w prawo ?? a z anglika na bank nie mam lusterka... bd cieplej to to zrobię bo na razie u mnie śnieg zaczął padać :mad2: :mad

Jaka buteleczka starcza na kierownicę?

Opublikowano

Najbardziej prawdopodobne jest to że lustro jest od anglika.

Miałem kiedyś tak w e36. Ktoś urwał mi lustro na parkingu i kupiłem sobie używkę z allegro. Po założeniu lustra za nic nie mogłem ustawić go tak jak było na oryginalnym - okazało się że lustro jest z anglika.

Opublikowano
  • Autor
ale ja widzę coś tam jakby brakowało 5mm a da rade zamienić z e 34 lusterko wygląda z zewnątrz identycznie tylko kolor jest inny da się jakoś to przełożyć bo mam kolegę co rozebrał e34 i by się ze nim zamienił
Opublikowano
W kwestii kiery to bardzo drobny papier ścierny, przeszlifować to co i tak odłazi, odtłuścić np. acetonem, Renoskór z 3 warstwy i będzie gitara. Sprawdzone u mnie i u kilku innych osób. Tu możesz zobaczyć jak było u mnie przed renowacją, a jak po: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77174&start=40

nawiazujac do tej kierownicy,mozesz opisac dokladnie jak ja doprowadziles do takiego stanu?Mam dokladnie to samo u siebie,co ty przed renowacja,zastanawiam sie czy pozostalosci starego lakieru usunac papierem sciernym czy lepiej zostawic to tak jak jest?

Opublikowano
zdecydowanie macie lusterka od anglika
Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to teraz pytanie, czy da sie go jakoś przerobić na wersje europejską?