Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że to są odgrzewane kotlety ale nigdzie nie spotkałem się z podobnymi objawami co ja mam.

Zauważyłem że co ok 5 tyś bierze litr oleju. (wlewam castrol 0w-30) np myślałem że to normalne ale potem czasem ale nie zawsze na zimnym silniku mulił się trochę tak jakby brak mocy no i na 3 i 4 biegu jak dam pedał w podłogę to z rury dymi lekko na niebiesko. Nie wydaje mi się żeby to było normalne. gdy stoi auto to nie dymi. pod autem nie widzę żeby coś ciekło nie słychać też żadnych stuków albo dziwnych odgłosów z silnika nawet przy dużych prędkościach. na kompie tez nic nie wykazało co to może być???

Opublikowano

1) kiedy ostatnio wymieniałeś odmę?

2) oglądałeś turbo, czy nie spocone od oleju mocno?

Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał kiedy była zmieniana odma? mi też autko kopciło, wymieniłem odmę i teraz nawet dymka nie puści :cool2:

No chyba że masz już turbinę uwalona i puszcza olej...

Opublikowano
no właśnie odmy już dawno nie wymieniałem nie pamiętam nawet kiedy a do turbiny nie zaglądałem dzięki za podpowiedź
Opublikowano
Zajrzyj koło turbiny, u mnie była opaska popuszczona na rurce i kapał olej, jeszcze jak jest ta rurka do turbo przykręcona to jednej śrubki nie było i też kapał stamtąd.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Do wymiany był separator odmy. Był jeszcze starego typu z takim kołowrotkiem teraz jest już nowsza wersja. koszt tej części to 200 zł. teraz tłumik nawet dymka nie puści olej też już nie bierze a o tym jak znowu wbija w fotel to nawet nie wspomnę :8) pozdrawiam.