Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w swoim wozidełku posiadam radio blaupunkt (kaseciak)+ zmieniarka.. z racji tego ze to wiekowy sprzęt postanowiłem zamienic go na nowe Alpine. Wszystko byłoby ok tylko ze po podłączeniu nowego radyjka w głosnikach nie ma nic tylko głucha cisza (radio działa, świeci, łapie stacje radiowe)

Nurtuje mnie fakt, iż wiązka kabli wychodząca spod deski jest zakonczona wtyczką pod kostke iso+ jeszcze jedna wtyczka której nie podpinam do nowego radia bo nie mam gdzie (w starym blaupunkcie było takowe wejscie) ale wnioskuje ze to moze wtyczka służąca do sterowania zmieniarką.

Jesli ktos spotkał sie z takim problemem prosze o pomoc..z góry wielkie THX

Opublikowano (edytowane)
A czy czasem nie masz fabrycznego wzmacniacza? U mnie jest fabryczny zestaw HiFi i bez podania sygnalu na wzmacniacz glosniki nie zagraja. Ta kostka iso to faktycznie zastanawiajace. Edytowane przez Kolczasty
Opublikowano
Zaraz śmigam sprawdzic ten wzmacniacz, ale obawiam sie ze go tam nie bedzie, lecz pewien nie jestem..
Opublikowano
niestety nie znalazłem nic takiego jak wzmacniacz.. a gdzie dokładniej mam go szukac? szukałem pod wykładziną w bagażniku za tylnimi siedzeniami na podłodze? czy moze szukac go w gdzies z boku?
Opublikowano
wzmacniacz faktycznie jest tylko które kable zmostkować ? pytam ponieważ z takimi rzeczami mam nie zbyt wiele wspólnego
Opublikowano
no tak chce puscic radio przez wzmacniacz.. tak jak wszystko było orginalnie, nie chce nic przerabiac, ale w momencie podpiecia nowego radia jest cisza w głosnikach(radio działa).
Opublikowano
bezpiecznik musi byc ok bo stare radio działa.. musze podac sygnał na wzmacniacz , ale nie wiem jak to zrobic
Opublikowano
wielkie dzieki... w poniedziałek sie za to zabiore i dam znac co i jak, mam nadzieje ze jakos sobie poradze:)
Opublikowano
Ew. wyniuchaj, ktory kabel w kostce odpowiada za podanie sygnalu na wzmacniacz (sygnal zalaczenia/wylaczenia). Jak go znajdziesz, to do sterowania zalaczaniem/wylaczaniem wzmacniacza mozesz uzyc sygnalu do wysuwania/chowania anteny - tak sie kiedys robilo.
Opublikowano
Nie musisz miec wysuwanej anteny. Mowilem o wykorzystaniu kabla do sterowania antena, ktory wychodzi z radia. Ten kabel podlaczas z kablem z kostki iso, ktory odpowiada za zalaczaniw/wylaczanie wzmacniacza.
Opublikowano
nie mam wysuwanej anteny, a gdybym podłączył go pod czerwony zasilający radio?

Nie dość że piszesz w dziale nieprzeznaczonym audio to jeszcze tytuł tematu żle napisałeś . Zastosuj się do zasad panujących na tym dziale forum poczytaj tu :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie mam wysuwanej anteny, a gdybym podłączył go pod czerwony zasilający radio?

Nie dość że piszesz w dziale nieprzeznaczonym audio to jeszcze tytuł tematu żle napisałeś . Zastosuj się do zasad panujących na tym dziale forum poczytaj tu :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678

Napisałem w dziale "sprzęt audio-video" ,ale niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi kolego...

co jest nie tak z tematem ??

Opublikowano

co jest nie tak z tematem ??

Gdybyś przeczytał co jest pod linkiem który zamieściłem to byś wiedział