Skocz do zawartości

zimny nawiew na nogi kierowcy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ludzie pomocy!!! właśnie wróciłem z trasy i czuję, że zaraz odpadną mi palce od nóg- z tamtej okolicy leci tylko zimne powietrze, dodam tylko, że z pozostałych "dziur" powietrze jest ciepłe (mój pasaże był mokry jak szczur z gorąca), aha dodam jeszcze , że jakies 2 tyg. temu wymienialem filtr kabinowy
Opublikowano

Musisz zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czy jest kanał naprowadzający i czy wogóle w dmuchawie przesłona na ten nawiew przerzuca z ciepła na zimno.

Wszystkie linki wychodzą na prawą stronę dmuchawy gdzie są tryba a lewa strona poruszana jest przy pomocy osiek w dmuchawie.

Nie napisałeś czy masz klimę w aucie.

Opublikowano
Podłącze sie z pytankiem.A co może być przyczyną słabego nawiewu prawej strony na szybę?Lewa jest OK a prawa słabiutka.Może robertbmw coś podpowie lub inny posiadacz BMW?
Opublikowano

Mam małą prośbę:

Gdy piszecie o problemach z dmuchawami i nawiewami określajcie również czy posiadacie klimatyzację i z jakim panelem sterującym.

To mi pomoże w określeniu rodzaju dmuchawy i w czym może być problem.

Co do panelu to są dwa typy:

- zwykłe obracane, z pionowymi pokrętłami,

- pełne, pokrętła obracane - przesuwane w poziomie.

Opublikowano
U mnie jak miałem E36 padł elektrozawór, a właściwie jego jedna strona (był podwójny). I z jednej strony wiało ciepło, z drugiej zimno. Wystarczyło go przeczyścić, i już nie było problemu.

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein